Znamenitosti v Portorožu - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Forma Viva Portorož

/default/2017/znamenitosti/portoroz/

Zbirka kamnitih skulptur na prostem je začela nastajati leta 1961 na pobudo slovenskih umetnikov Jakoba Savinška in Janeza Lenassija. 

V 60 letih neprekinjenega delovanja so kiparji iz več kot 30 različnih držav pustili več kot 130 kamnitih kipov, obdanih z nasadom piranskih avtohtonih sort oljk. 

Iz parka se razteza prelep razgled na Portoroški zaliv in okolico.

Virtualna Forma viva

Avdio—video vodič VIRTUALNA FORMA VIVA je inovativen projekt, ki se odvija pod vodstvom v.d. direktorice Mare Ambrožič Verderber. 

Pilotni digitalni projekt s predstavitvijo 21-ih kamnitih skulptur, ki se nahajajo znotraj in izven parka Forma vive na Seči ponuja enostaven dostop do ogleda ožjega izbora iz le-te. Slednjega je pripravila kustosinja in muzejska svetnica, dr. Majda Božeglav Japelj in zanj izbrala skulpture, ki najbolj reprezentativno povzemajo 60 let simpozijskega kiparskega ustvarjanja.

Vodič je sestavljen iz avdio in video posnetkov. Posnetki predstavijo posamezne skulpture, ki so tako vidne iz vseh zornih kotov, vključno s ptičjo perspektivo, in omogočajo celosten pogled na lokalni spomenik in priljubljen muzej na prostem. 

VIRTUALNA FORMA VIVA je prva virtualna spletna razstava na novem spletu Obalnih galerij Piran, ki je najširši javnosti dostopna na daljavo. 

Realiziran je bil s tehnično podporo piranskega Mediadoma Pyrhani in strokovnim sodelovanjem Koprčana Črta Brajnika, mednarodno uveljavljenega avtorja, dokumentarista in mojstra filmske montaže ter dela celotne ekipe Obalnih galerij Piran.

Vljudno vabljeni na virtualni ogled!