Top 5 doživetij - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Top 5 doživetij

Izkusite najboljše, kar vam Piran ponuja!

V morju zabavnih, kulturnih, aktivnih in pristnih doživetij smo zbrali tiste, s katerimi boste ustvarili najlepše spomine.

Objem in panorama srednjeveškega Pirana
Piran

Objem in panorama srednjeveškega Pirana

Piran se nam bo predstavil v drugačni luči. Objeli bomo mestece skoraj tako, kot ga je včasih objemalo obzidje. Mesto je še bolj fotogenično, še posebej, če ga gledamo z vrha. Naša pot bo slikovita, nezahtevna in le mestoma nekoliko strma. Občudovali bomo mestece iz čisto drugačne perspektive kot vsi množični obiskovalci tega kulturnega bisera.
Obisk Ribogojnice Fonda

Obisk Ribogojnice Fonda

Vsem ljubiteljem morja in morske hrane ponujamo zanimivo in nepozabno doživetje, vodene oglede ribogojnice in školjčišč Fonda. Spoznali bomo, zakaj je Piranski brancin Fonda tako poseben in izjemnega okusa. Odpluli bomo na morje, do njihovega zanimivega domovanja. Med plovbo vam bomo razkrili veliko ribogojskih in morskih skrivnosti. Spoznali bomo, kako poteka izbor ribjih mladic, kakšno ribjo krmo uporabljamo in kako krmimo ribe, koliko časa raste brancin, kako živijo klapavice in kako prepoznati res svežo ribo. Izlet bomo zaključili z izvirno degustacijo dobrot Fonda.
Romanca v Piranu »Lasa pur dir«
Odkrijte zgodbe Benečanke

Romanca v Piranu »Lasa pur dir«

Vabljeni v najbolj romantično hišo v najbolj romantičnem mestu na slovenski obali. Benečanka je nedvomno prava izbira za vse petične goste, ki želite spoznati zgodbo bogatega beneškega trgovca, njegove ljubezni do preproste Pirančanke in reka »Lasa pur dir«. Nazdravite večni ljubezni z vrhunsko penino na terasi z najlepšim razgledom na Tartinijev trg in uživajte ob zvokih slovite Tartinijeve violine. Zazibajte se v sladke sanje v čudoviti suiti, ki vam bodo nudile popolno ugodje.
Spoznaj pristno istrsko zaledje - oljke, lokalno kulinariko in zelišča
Istrsko podeželje

Spoznaj pristno istrsko zaledje - oljke, lokalno kulinariko in zelišča

Dobrodošli na podeželju pri nas doma, kjer boste na pristen način spoznali življenje v zaledju Istre, okušajte lokalne dobrote, odkrili zakladnico zelišč, se družili z našimi živalicami in si pripravili tipično istrsko pojedino.
Tartufi: Lov & Kuhanje & Pokušina

Tartufi: Lov & Kuhanje & Pokušina

So tartufi res afrodizijak? Zakaj so pri lovu psi zamenjali prašiče? Ali se jih res nabirajo samo zgodaj zjutraj? Tartufar in njegova psička nam bosta odprla vrata v skrivnostni svet tartufov. Skupaj se bomo odpravili v gozd do skritega kotička, kjer bomo s kančkom sreče med koreninami dreves izbrskali dišeči gomolj. Po lovu si bomo privoščili fuže (domače testenine) s tartufi ob kozarčku vina lokalnega vinarja.

Rezervirajte svoje doživetje!

Podajte se na dogodivščino z bogato tradicijo in avtentičnim pridihom Mediterana. Uporabite spodnje filtre in izberite svoje doživetje v obsežni aktualni ponudbi.

Kraj
Tematika
Posebnosti
Zemljevid
Seznam