Top 5 doživetij - Portorož in Piran

Top 5 doživetij

Izkusite najboljše, kar vam Piran ponuja!

V morju zabavnih, kulturnih, aktivnih in pristnih doživetij smo zbrali tiste, s katerimi boste ustvarili najlepše spomine.

Pobiranje soli za družine
Krajinski park Sečovljske soline

Pobiranje soli za družine

Vas zanima, kaj je ''gavero'', kaj so ''taperini'', koliko soli dnevno lahko pobere en solinar? Pred Muzejem solinarstva vam lahko na solnem polju odgovorimo na vaša vprašanja ter razložimo in pokažemo, da biti solinar ni tako preprosto. Na vhodu v park si lahko brezplačno izposodite kolesa (na voljo tudi otroška kolesa in otroški sedeži), se peljete do Muzeja solinarstva, kjer vas pričaka solinar, se poskusite v pobiranju soli, nato odidete na voden ogled po muzeju in se s kolesi vrnete do izhodišča. Vsak obiskovalec nese domov vrečko soli, ki jo je sam pobral.
Obisk Ribogojnice Fonda

Obisk Ribogojnice Fonda

Vsem ljubiteljem morja in morske hrane ponujamo zanimivo in nepozabno doživetje, vodene oglede ribogojnice in školjčišč Fonda. Spoznali bomo, zakaj je Piranski brancin Fonda tako poseben in izjemnega okusa. Odpluli bomo na morje, do njihovega zanimivega domovanja. Med plovbo vam bomo razkrili veliko ribogojskih in morskih skrivnosti. Spoznali bomo, kako poteka izbor ribjih mladic, kakšno ribjo krmo uporabljamo in kako krmimo ribe, koliko časa raste brancin, kako živijo klapavice in kako prepoznati res svežo ribo. Izlet bomo zaključili z izvirno degustacijo dobrot Fonda.
Romanca v Piranu »Lasa pur dir«
Odkrijte zgodbe Benečanke

Romanca v Piranu »Lasa pur dir«

Vabljeni v najbolj romantično hišo v najbolj romantičnem mestu na slovenski obali. Benečanka je nedvomno prava izbira za vse petične goste, ki želite spoznati zgodbo bogatega beneškega trgovca, njegove ljubezni do preproste Pirančanke in reka »Lasa pur dir«. Nazdravite večni ljubezni z vrhunsko penino na terasi z najlepšim razgledom na Tartinijev trg in uživajte ob zvokih slovite Tartinijeve violine. Zazibajte se v sladke sanje v čudoviti suiti, ki vam bodo nudile popolno ugodje.
Gurmet olive tours

Gurmet olive tours

Vabimo vas v Piransko zaledje, na družinsko kmetijo Gramona Farm. V oljčnem nasadu nad Krajinskim parkom Sečoveljske soline boste okusili naše sveže pridelane dobrote, odkrili skrivnosti okušanja ekološko pridelanega oljčnega olja (večkrat nagrajenega!) in uživali ob razgledu na Sečoveljske soline. Izvrstna izkušnja za vse foodie-je.
Lov na tartufe

Lov na tartufe

So tartufi res afrodizijak? Zakaj so pri lovu psi zamenjali prašiče? Ali se jih res nabirajo samo zgodaj zjutraj? Tartufar in njegova psička nam bosta odprla vrata v skrivnostni svet tartufov. Skupaj se bomo odpravili v gozd do skritega kotička, kjer bomo s kančkom sreče med koreninami dreves izbrskali dišeči gomolj. Po lovu si bomo privoščili fuže (domače testenine) s tartufi ob kozarčku vina lokalnega vinarja.

Rezervirajte svoje doživetje!

Podajte se na dogodivščino z bogato tradicijo in avtentičnim pridihom Mediterana. Uporabite spodnje filtre in izberite svoje doživetje v obsežni aktualni ponudbi.

Kraj
Tematika
Posebnosti
Zemljevid
Seznam