Pomlad - Portorož in Piran

Pomlad

Prerojeni v nov dan

Spomladi, ko se narava prebuja, je na morju še posebej prijetno. Dovolite prvim sončnim žarkom, da vas lahkotno božajo med dolgimi sprehodi ob raznoliki obali ali ob raziskovanju razgibanih zalednih kolesarskih in pešpoti. 

Ste za izziv? Pridružite se številnim navdušenim tekačem na Istrskem maratonu in presezite sami sebe ob sijoči kulisi obalne pokrajine.

Seveda je to tudi čas gurmanskih presežkov z navdihom svežega sezonskega lokalnega pridelka. Spoznajte dobrote in tradicijo slovenske Istre na enem od tematskih kulinaričnih praznikov ali se pustite razvajati ob kulinaričnih mojstrovinah s pridihom morja in Mediterana.

Po dolgi zimi zadihajte sproščeno v nov dan in se naužijte svežega morskega zraka. Blagodejni negativni ioni vas bodo napolnili s pozitivno energijo, novih moči pa si boste zagotovo nabrali s široko ponudbo tretmajev morskega wellnessa.

Pri nas se vedno dogaja!

Okusite sveže lokalne dobrote in svetovno priznana vina na številnih kulinaričnih in vinskih festivalih. Začutite evforijo velikih športnih dogodkov ali se katerega celo udeležite.

Praznik olja in bledeža
Padna
25.4. - 26.4.2020
Poskusite dobrote iz bledeža, avtohtona oljčna olja in tradicionalne istrske jedi »od enbot«. Vabljeni v Padno!
PortoRose2 – Rose & Rosé Festival
Rožni vrt in promenada, Portorož
22.5. - 23.5.2020
Sprehodite se po čudovitem Rožnem vrtu sredi Portoroža. Med elegantnimi vrtnicami in ob spremljavi lahkotne jazz & blues glasbe in vrhunskih artistov ...
Praznik artičok v Strunjanu
Na parkirišču v centru Strunjana pred gostilno Pod trto
23.5. - 24.5.2020
Tradicionalni pomladni praznik artičok iz strunjanskih nasadov, kjer raste avtohtona, slastna, zdravilna istrska artičoka.