Jesen - Portorož in Piran

Jesen

Bogati okusi jeseni

Doživite primorsko pokrajino v svoji živo pisani podobi. Ko se najbolj vroči meseci v letu poslovijo, je v Portorožu in Piranu prav tako živahno!

Sprehodite se po okoliških vinogradih in podajte v raziskovanje po razgibanih priznanih vinskih poteh, kjer vam bodo lokalni vinarji postregli s svežim moštom in novim vinom. Izkusite tradicijo na številnih kulinaričnih praznikih jesenskih dobrot istrske kuhinje, začinjene s ščepcem Mediterana. Dovolite bogatim okusom jeseni, da vas popeljejo na pot odkrivanja malih zakladov slovenske Istre.

Izkoristite še vedno prijetno toplo jesen na morju za razgibane počitnice, sproščen oddih v bazenih s prijetno toplo morsko vodo ali aktivno odkrivanje naravnih lepot obalnega pasa in okolice.

Pri nas se vedno dogaja!

Okusite sveže lokalne dobrote in svetovno priznana vina na številnih kulinaričnih in vinskih festivalih. Začutite evforijo velikih športnih dogodkov ali se katerega celo udeležite. Raziskujte pristno lokalno kulturo in živo umetniško sceno ali se pustite zazibati v popolnoma nov svet na zunanjem glasbenem festivalu z imenitno slikovito kuliso. Pestro dogajanje v vsakem letnem času bo popestrilo prav vsak vaš obisk!

54. Ex tempore Piran
Tartinijev trg, Križni hodnik Minoritskega samostana, Piran, skladišča soli Monfort v Portorožu
31.8. - 7.9.2019
Piranski Ex-tempore je že desetletja izredno pomemben segment turistično kulturne ponudbe v Slovenski Istri in se tradicionalno dogaja v mesecu septem ...
Istrski kolesarski maraton
vsa 4 obalna mesta
5.10. - 6.10.2019
Največji rekreativni kolesarski dogodek v Istri.
Praznik kakijev Strunjan
Strunjan
15.11. - 17.11.2019
od 10.00 dalje
Okusite slastne sadeže, sveže ali predelane v kulinarične dobrote.

Ustvarite si popolno doživetje

Preglejte ponudbo najbolj priljubljenih aktualnih doživetij, ki bodo vašemu obisku dodala noto pristnosti in ga začinila s kančkom lokalnega pridiha.

Kraj
Tematika
Posebnosti
Zemljevid
Seznam