Javni prevoz - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Javni prevoz

Mestni promet

Z avtobusi primestne linije Arriva se je mogoče voziti med obalnimi mesti Koper - Izola - Portorož - Piran ali pa na mestnih linijah Piran - Portorož - Lucija ter iz Pirana v vasi v zaledju piranske občine.

Vožnja z mestnimi avtobusi v Piranu  je od 1. junija 2020 dalje možna le z veljavno vozovnico, ki jo potniki morajo kupiti še pred vstopom v vozilo na enem od  prodajnih mest v piranski občini. Na avtobusu prodaja vozovnic do nadaljnjega ne bo omogočena.

Informacije o spremembah lahko dobite na telefonski številki 090 74 11.

Arriva in Občina Piran sta uvedli novost za potnike - brezplačno aplikacijo Arriva Piran za mobilne telefone (Android, IOS), ki omogoča hitro ter enostavno plačilo voženj v mestnem avtobusnem prometu Piran in informacije o prihodih avtobusov po voznem redu. Uporabna aplikacija uporabnikom omogoča tudi, da uporabniki spremljajo stanje na računu in zgodovino validiranja ter urnik prihodov avtobusov, načrtujejo pot po občini in dostopajo do potovalnih informacij.

Uporabniki storitev mestnega prometa Piran si sedaj lahko na svoje pametne mobilne telefone namestijo mobilno aplikacijo Arriva Piran, ki služi kot virtualna vrednostna kartica sistema Enotne mestne kartice Piran (EMK).

Aplikacija Arriva Piran omogoča uporabo na podoben način, kot to omogoča fizična kartica. Pametni telefon z virtualno kartico uporabnik prisloni k validatorju (čitalniku) na podoben način kot fizično kartico in hitro ter preprosto izvede plačilo za potovanja z avtobusi mestnega prometa Piran.

Uporabnik prenese aplikacijo na pametni telefon (android, iOS) in se registrira. Ob tem se samodejno izvede aktivacija virtualne kartice s statusom »prenosna« na katero si nato uporabnik lahko naloži dobroimetje. Polnjenje dobroimetja v aplikaciji je omogočeno prek plačilnih kartic in plačilne aplikacije VALÚ.

Vse formalnosti za prenos pravic iz fizične terminske enotne kartice na virtualno enotno kartico (aplikacijo) in zapis pravic do uporabe mesečne vozovnice, uporabnik uredi na prodajnem mestu Arrive, TPC Lucija, Obala 114, Portorož.

»Aplikacija Arriva Piran za pametne telefone uporabniku ponuja funkcije sistema EMK Piran v mestnem prevozu: brezkontaktno plačilo storitev in brezplačen prestop na avtobuse v 30 minutah. Poleg tega aplikacija omogoča, da z uporabo pametnega telefona potniki napolnijo svoj virtualni EMK Piran račun, pregledajo dobroimetje in preverijo zgodovino validacij.

V aplikaciji je na voljo nekaj dodatnih koristnih informacij o storitvah mestnega prevoza, na primer informacije o prihodih avtobusa, zemljevid mestnih prevoznih linij, načrtovanje potovanja z avtobusom, lokacije avtobusnih postaj v bližini in številne druge,« je povedal Rok Humar z Občine Piran.

Mobilna aplikacija je na voljo za operacijska sistema iOS in Android in nudi podporo v slovenskem, italijanskem in angleškem jeziku. Vse potrebne informacije, kot tudi pomoč pri nameščanju in uporabi mobilne aplikacije so uporabnikom na voljo na e-naslovu piran@arriva.si in telefonski številki 05 671 31 22.

Za aplikacijo je že načrtovana nadgradnja, ki bo uporabniku s pomočjo sledenja vozil omogočala tudi spremljanje prihoda avtobusa v realnem času in plačilo za več oseb hkrati. Nadgradnja bo na voljo predvidoma decembra 2020. Do takrat je možno spremljanje prihodov in odhodov avtobusov po voznem redu.

Na vozilih mestnega prometa je omogočeno tudi plačilo s kreditnimi karticami.

Google play:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.margento.piran&hl=en

App store:

https://apps.apple.com/si/app/arriva-piran/id1504845616