Nastanitve - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Hiške slovenske Istre

V slikoviti slovenski Istri, le 15 minut vožnje od morja in centra Kopra, se nahaja turistični biser Hiške slovenske Istre (Guesthouse Green Istria). 

Na mirni in idilični lokaciji sredi istrskega podeželja, s čudovitim razgledom na Koprski in Tržaški zaliv ter mediteransko zeleno okolico boste doživeli pravo istrsko izkušnjo in se predali sanjavi pokrajini z vinogradi ter številnim doživetjem, ki jih ponuja ta raznolik košček narave.


Obiščite Hiške slovenske Istre in začutite sLOVEnsko Istro

Da se boste počutili kot pravi slovenski Istrijani, vam ponujajo različne možnosti nastanitve, vključno z apartmaji, sobami in posebnostjo - glamping Hiškami slovenske Istre. Te stojijo na zelenem hribu, obdane z vinogradi, oljkami, češnjami, orehi, lavando, posvečene pa so Šavrinkam. Nudijo vam potovanje v preteklost in priložnost, da izkusite življenje, kot je bilo v prejšnjem stoletju, ob tem pa uživate v miru nedotaknjene narave. Poskrbijo pa tudi za tiste, ki se pripeljete s svojimi »hiškami« na kolesih (avtodomi) ali pridete s šotori.


Ponujajo nočitve v našem Istrskem prenočišču Guesthouse Green Istria in sicer v eni izmed apartmajev ali sob z razgledom na morje in zeleno vinogradniško pokrajino.

Pravo Istrsko izkušnjo lahko tudi doživite v Hiškah slovenske Istre sredi vinograda s prečudovitim razgledom na Koprski in Tržaški zaliv ter doživite nekaj čisto posebnega ob spremljavi ptičjega petja.

Ponujajo pa tudi prostor za avtodom ali šotor, kjer bodo gostje lahko uživali ob razgledu in zjutraj tudi brezskrbno popili kavo ter razvajali brbončice ob okusnem zajtrku.

Okusi. Doživi. Uživaj.

Odkrijte čarobno Slovenijo Istro z nepozabnimi doživetji, ki združujejo lokalne kulinarične specialitete in bogato kulturno dediščino. 

Začnite dan z Istrskim zajtrkom, ki vključuje sveže dobrote lokalnih kmetovalcev, kot so istrska salama, kravji sir in domača marmelada. Vaša kulinarična pustolovščina se nadaljuje s petimi lokalnimi doživetji, ki vas popeljejo skozi naravne in kulturne znamenitosti Istre. Po raziskovanju lahko na terasi z razgledom ali pod trto uživate v istrskih vinih in narezkih. Za popoln zaključek dneva se podajte na večerjo, kjer vas čakajo tradicionalne istrske jedi, ki združujejo sveže sestavine in avtohtone začimbe. 

Okusi, doživi in uživaj v vseh čarih Slovenije Istre.

Istrski zajtrk in doživetja Istre

Del nepozabne izkušnje je zagotovo tudi Istrski zajtrk, sestavljen izključno iz izbranih dobrot lokalnih kmetovalcev slovenske Istre. Poleg zajtrka boste deležni petih lokalnih doživetij, ki vam bodo približala domačine, lokalne znamenitosti in ponudila nova spoznanja. 

Izbirate lahko med tradicionalnim ali vegetarijanskim zajtrkom. Poskusite istrsko salamo, panceto, kravji sir, skuto, suho sadje, zeliščni čaj, med, domačo marmelado, kruh z ekstra deviškim oljčnim oljem in druge lokalne dobrote. 

Vključen v Istrski zajtrk je tudi dostop do petih lokalnih doživetij, ki vam omogočajo brezplačno raziskovanje slovenske Istre. S tem pristopom se lahko povežete z domačini, odkrijete naravne in kulturne znamenitosti ter doživite nekaj edinstvenega in novega.

Ob vrnitvi iz doživetij si lahko v lokalčku na terasi pod trto ali terasi z razgledom na morje med drugim tudi privoščite vinsko spremljavo ter pristni Istrski narezek. 

Najem e-koles

Po Istrskem zajtrku in zadovoljnimi brbončicami se lahko z e-kolesom odpravite do vseh doživetij. Zelena Istra nudi številne stranske poti in čudovite razglede na vrhu gričkov, ki se segajo vse tja do Triglava in beneške lagune. Za vaše rekreativno doživetje nudijo najem električnega kolesa. Cena dnevnega najema vključuje tudi čelado in ključavnico ter brezplačno asistenco v primeru predrtja zračnice, tako da boste lahko brezbrižno raziskovali vse kotičke čudovite slovenske Istre. 


Istrska večerja za odličen večer

Gostje lahko za večerjo okusijo tudi istrske dobrote in razvajajo svoje brbončice z domačimi jedmi. 

Kulinarika predstavlja pomemben del zgodbe vsake pokrajine, zato ji posebno pozornost namenijo tudi v Hiškah slovenske Istre. Avtentična istrska kuhinja vas bo navdušila s svojo raznolikostjo, strastjo in skladnostjo okusov. 

Enkrat lahkotno prikazuje svojo sredozemsko plat, spet drugič celinsko. Zaokrožajo jo sveže lokalne sestavine, avtohtone istrske začimbe, istrska zelišča, vrhunska olivna olja, ki predstavljajo steber istrske kulinarike, in več sort odličnih istrskih vin.

Slovenska Istra vas bo očarala s svojimi slikovitimi obmorskimi mesti in nepozabnimi doživetji na morju in ob njem. Ko pa se boste podali v notranjost, vas bo pritegnila tudi idilična podoba Istrskega zaledja. Simpatične istrske vasice, ki skrivajo številne kulturne zaklade, izbrane dobrote istrske zemlje in gostoljubni domačini se vam bodo zagotovo vtisnili v spomin.

Za družine
Za družine
Parking
Parking
Prijazno za živali
Prijazno za živali