Z avtom - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Z avtom

Brezskrbno z jeklenim konjičkom

Zelo majhne razdalje med posameznimi kraji, ki ne sežejo dlje kot nekaj kilometrov, naredijo Portorož in Piran z vsemi okoliškimi turističnimi točkami izjemno enostavno dostopna. Na pot se lahko brez zadržkov odpravite kar z lastnim vozilom, saj so ceste urejene, pregledne in varne, po večini pa nudijo še slikovit razgled na primorsko pokrajino. Portorož in Piran se nahajata v bližini vseh najpomembnejših cestnih povezav v Sloveniji. Najhitreje boste do nas prišli po avtocesti iz smeri Ljubljane in Trsta ali po regionalni cesti iz Pule.
Načrtujte svojo pot: https://www.viamichelin.com/

Vinjeta

Motorna kolesa, osebna in kombinirana vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 tone, morajo biti za vožnjo po vseh slovenskih avtocestah in tistih hitrih cestah, ki jih upravlja in vzdržuje upravljavec cestninskih cest, opremljena z vinjeto.
Cestninski razred 1 Cena z DDV
Letna vinjeta 55,00 EUR
Polletna vinjeta 30,00 EUR
Tedenska vinjeta 7,50 EUR
Cestninski razred 2A Cena z DDV
Letna vinjeta 110,00 EUR
Mesečna vinjeta 30,00 EUR
Tedenska vinjeta 15,00 EUR
Cestninski razred 2B Cena z DDV
Letna vinjeta 220,00 UER
Mesečna vinjeta 60,00 EUR
Tedenska vinjeta 30,00 EUR

Prodaja vinjet

Vinjete so v prodaji na bencinskih servisih doma in v sosednjih državah ter na izpostavah nacionalnega in tujih avtomobilskih klubov, na poštnih uradih v Sloveniji in nekaterih kioskih. Za več informacij je na voljo seznam prodajnih mest.

Kazen

Za vožnjo po cestninski cesti brez veljavne nalepke – vinjete oziroma brez plačila cestnine je predvidena globa v znesku od 300 do 800 EUR. Letna vinjeta za tekoče leto bo veljala od 1. decembra predhodnega leta do 31. januarja prihodnjega leta (skupaj 14 mesecev).

Veljavnost vinjet

Polletna vinjeta bo veljala šest mesecev od dneva njenega nakupa oziroma do preteka zadnjega dneva v šestem mesecu, če v šestem mesecu takšnega dneva ni.

Mesečna vinjeta bo veljala od trenutka nakupa vinjete do preteka dneva, ki ima isto številko en mesec po dnevu njenega nakupa, oziroma do preteka zadnjega dneva v mesecu, če v naslednjem mesecu takšnega dneva ni.

Tedenska vinjeta bo veljala sedem zaporednih koledarskih dni od vključno dneva, ki ga bo določil uporabnik ob nakupu vinjete.

Pomoč na cesti

Avto moto zveza Slovenije – AMZS zagotavlja 24-urno pomoč in avtovleko. V primeru okvare vozila pokličite številko 1987.