Mediteranska kuharska delavnica priprave rib z Ireno Fonda - Od začetnika do mojstra priprave morskih jedi
Pridružite se Ireni Fonda v Ribogojnici Fonda na poglobljeni kuharski delavnici, kjer boste obvladali umetnost priprave morskih jedi tik ob morju.
Naučili se boste vse od filiranja brancina do priprave okusnih klapavic in testenin z morskimi sadeži.
od 165 € / osebo
CENA VKLJUČUJE:- Toplo dobrodošlico: začnite svoje doživetje z okusnim prigrizkom ob kozarcu vrhunske Malvazije
- Predstavitev Ribogojnice Fonda: spoznajte Ribogojnico Fonda in odkrijte skrivnosti priprave morskih jedi
- Čiščenje in filiranje rib: naučite se tehnik čiščenja in filiranja rib ter pripravite odlično ribjo juho
- Pripravo surovega brancina: raziskujte različne varne metode priprave surovega brancina
- Pripravo dimljenega brancina: ustvarite predjed iz dimljenega brancina
- Pripravo sezonske predjedi: pripravite klapavice ali drugo sezonsko predjed po posebnem receptu
- Morsko pojedino: uživajte v morskih specijalitetah in presenečenju v obliki sladice
|
Pridruži se delavnici
Postanite mojster mediteranskih morskih jedi z Ireno Fonda
Ste si vedno želeli pripraviti ribo tako, kot jo pripravljajo pravi kuharski mojstri?
Pridružite se temu ekskluzivnemu kulinaričnemi delavnici z Ireno Fonda v očarljivem okolju Ribogojnice Fonda, tik ob morju in le nekaj korakov od Krajinskega parka Sečoveljske soline.
Zakaj izbrati prav ribogojnico Fonda za vaš naslednji kuharsko delavnico? Če želite obvladati pripravo morskih jedi v slikovitem pristanišču, pod vodstvom priznane biologinje, ki bo z vami delila neprecenljive vpoglede in tehnike.
V majhni skupini boste pridobili vse potrebno znanje za pripravo rib in drugih morskih dobrot, kar boste lahko večkrat uporabili tudi v domači kuhinji.
Ali ni to popoln spominek, ki ga lahko odnesete domov z dopusta?
Iz morja na krožnik: mojstrska delavnica priprave morskih jedi z Ireno Fonda
Vse se začne s kakovostnimi in svežimi sestavinami.
Kje drugje bi lahko našli svežje ribe in morske sadeže kot pa neposredno ob morju?
Dr. Irena Fonda zna prepoznati najkakovostnejše darove morja in jih pripraviti na najboljši način. Kot biologinja bo z vami delila obilo znanja o ribah, še posebej o brancinu, ki v njihovi ribogojnici prejme veliko pozornosti.
Ko boste osvojili osnove, boste zavihali rokave, se naučili pravilnega čiščenja in filiranja rib ter tri do štiri ure ustvarjali vrhunske jedi iz morskih dobrot.
V prijetnem obmorskem okolju pod borovci boste pripravili ribjo juho, karpačo, sašimi, tartar iz surove ribe, predjed iz dimljenega brancina, klapavice ali drugo sezonsko predjed ter ribo po receptu Fonda.
Ta nepozabna izkušnja ne bo le izpopolnila vaših kulinaričnih veščin, temveč vas bo tudi navdihnila za vašo naslednjo vrtno zabavo, ki bo dišala po okusnih morskih jedeh, pravem istrskem oljčnem olju in dragocenih spominih iz Ribogojnice Fonda!
Vse, kar morate vedeti za kulinarično pustolovščino
Zbirno mesto za to doživetje je v Ribogojnici Fonda, na naslovu Seča 142, 6320 Portorož, na koncu Jernejevega kanala, na robu Krajinskega parka Sečoveljske soline, v zadnji stavbi na levi strani ceste, čisto na koncu kanala. Vhod na dvorišče, kjer lahko parkirate svoje vozilo, je označen z znakom FONDA na desni strani velike stare oljke.
Tri do štiri urno doživetje poteka ob četrtkih popoldne ob 17. uri in ob nedeljah zjutraj ob 11. uri skozi vse leto. Ogled je primarno voden v angleškem jeziku, vendar pa se lahko, če cela skupina govori isti jezik, izvede tudi v slovenskem, nemškem ali italijanskem jeziku. Delavnica je primerna za otroke, starejše od 10 let.
Izvedite, zakaj so
prejemniki TripAdvisor Travelers' Choice 2024 in edina izkušnja na destinaciji Portorož & Piran z oznako Slovenia Unique Experience.