Doživetja - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Vintage kulinarično doživetje Lisjak

Vintage gurmansko doživetje je izobraževalno popotovanje po sledeh starih avtohtonih sort oljk, ki rastejo na najlepših razglednih točkah slovenske obale in istrskega podeželja./default/dozivetja/Lisjak/
69 € na osebo
destination_badge3.png

Turistični vodniki so člani družine Lisjak, ki so hkrati tudi oljarji in zgodbo oljčnega olja pripovedujejo tako sredi visokotehnološkega laboratorija njihove oljarne kot sredi oljčnih nasadov, na robu klifa v strunjanskem naravnem rezervatu.
Rezerviraj

Opis

Izlet se prične v Kopru (avtobusna postaja nasproti tržnice). 
S starodobniki se zapeljemo okoli mesta in pot nadaljujemo proti Izoli, kjer nas pri TIC-u že čakajo ostali potniki in se zapeljemo vse do centra tega lepega ribiškega mesta (do Hotela Marina). 
Pot nadaljujemo po cesti do Belvederja, kjer si ogledamo izjemen razgled na Izolo. 
Nato nas pot pelje do Tartinijevega trga v Piranu. Na avtobusni postaji v Piranu se nam pridružijo gosti iz Pirana in skupaj nadaljujemo pot preko Bernardina (postaja pri Grand Hotelu Bernardin) do Portoroža. 
V Portorožu pri TIC-u imamo kratko postojanko, kjer vskočijo še zadnji gostje iz Portoroža. 
Iz Portoroža se peljemo proti Šmarjam do naše končne destinacije - Oljarne Lisjak. 
Tam nas čaka predstavitev oljarne in oljčnih olj in degustacija 3 vzorcev vin enega od lokalnih vinarjev. Ker bo že ura kosila, si bomo pri Lisjakovih privoščili tudi manjši prigrizek z lokalnimi dobrotami. Nato se po enaki poti, a polni vtisov, vrnemo nazaj.
Že sam prevoz bo pravo doživetje, saj se bomo prevažali s starodobniki Fiat in Zastava. Pisani, hrupni in z notranjostjo, obloženo s parketom iz oljk, so res posebni in vožnja z njimi nas bo zapeljala nazaj v obdobje 60-ih in 70-ih let.
Povratek je predviden okoli 13.30 v Koper, 13:50 v Izolo, 14:05 v Strunjan, 14:20 v Piran, 14:30 na Bernardin in okoli 14:45 v Portorož.

  • Odhodi: vsako sredo ali soboto ob 10:00 iz Kopra, 10:20 iz Izole, 10:35 iz Strunjana, 10:50 iz Pirana, 11:00 z Bernardina in 11:15 iz Portoroža.
  • Čas trajanja: 3-4 h
  • Otroci od 0 do 5 let: 39 €
  • Otroci od 6 do 14 let: 55 €