Doživetja - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

S SUPom do Mesečevega zaliva

Da je Mesečev zaliv še en dragulj slovenske obale se lahko najbolje prepričamo kar na SUPu z morja. V objemu flišnih klifov je zaliv, znan po svoji bistri vodi, ki je  zatočišče pestre morske favne, katero ne bomo zmotili z neslišnimi SUPi. Tako jate rib kot tudi  številni leščurji se za nas ne bodo zmenili, zato jih bomo lažje opazovali in se potapljali med njimi.


/default/2017/aktivnosti/supanje/
od 35 € na osebo

Cena vključuje

  • izposojo opreme
  • tečaj uporabe SUPa
  • fotografijo kot spomin na doživetje
  • 0,5 l vode.


Maksimalno število udeležencev na enega inštruktorja: 12. 

SUP inštruktor je tudi reševalec iz vode. 

Vsi udeleženci prejmejo tudi slike iz izleta.

Rezervirajte izlet

Trasa

Dobimo se v senci dreves kopališča Salinera v Strunjanu, kjer razdelimo opremo in vsem, ki se boste s tem športom srečali prvič, razložimo osnove. Nato odrinemo in si ob školjčišču vzamemo trenutek ali dva za adaptacijo na SUPu. Pozdravimo ptiče sredozemske vranjeke na bojah, ki so naši redni gosti in se podamo na pot 1000 odtenkov zeleno-modre proti Mesečevemu zalivu. 1000 odtenkov zeleno-modre zato, ker morje tukaj rado spreminja barve; bodisi zaradi spreminjajočega dna ali zaradi oblačkov, ki sproščeno šibajo po nebu.

Prvi počitek naredimo v Mesečevemu zalivu, kjer se iz morja vzpenja najvišji flišni klif v Jadranu. Postanek izkoristimo za osvežitev in skok v morje. Ker je tukaj morje tudi najbolj čisto in bistro, izkoristimo počitek za snorklanje in raziskovanje morskega dna.

Sonce je že visoko, zato se odpravimo proti Izoli  in izkoristimo tok, ki nas nosi do plaže pod Belvederjem. Tukaj si bomo pod senco topolov privoščili pivo in jed z žara. Zaslužili smo si, ravno smo preveslali 4-km traso. Kdo bi rekel, kajne?

Dolžina: 4,5km
Zahtevnost: enostavno, primerno za družine in otroke od 10 let dalje
Čas trajanja: 2,5h

Ne pozabi

  • dobre volje
  • kopalk in brisače
  • kreme za sončenje (lahko tudi kapo)
  • 0,5 l vode ali druge osvežilne pijače.

 

Doživetje se odvija v Krajinskem parku Strunjan. Hvala, ker varujete naravo. Več info na: www.parkstrunjan.si.