Doživetja - Portorož in Piran

Nepozabni dan v Ribogojnici Fonda

Vsem ljubiteljem morja in morske hrane ponujamo zanimivo in nepozabno doživetje, vodene oglede Ribogojnice in školjčišč Fonda. Med plovbo vam bomo razkrili veliko ribogojskih in morskih skrivnosti.
od 36 € / osebo

Vsem ljubiteljem morja in morske hrane ponujamo zanimivo in nepozabno doživetje, vodene oglede ribogojnice in školjčišč Fonda. Med plovbo vam bomo razkrili veliko ribogojskih in morskih skrivnosti ter zakaj je Piranski brancin Fonda tako poseben in izjemnega okusa.


KUPI

Opis

Odpluli bomo na morje, do njihovega zanimivega domovanja. Spoznali bomo, kako poteka izbor ribjih mladic, kakšno ribjo krmo uporabljamo in kako krmimo ribe, koliko časa raste brancin, kako živijo klapavice in kako prepoznati res svežo ribo. Izlet bomo zaključili z izvirno degustacijo dobrot Fonda od carpaccia iz svežega Piranskega brancina, do namaza z dimljenim brancinom, istrskim oljčnim oljem, solnim cvetom Piranskih solin in kozarcem istrske malvazije.

Trajanje ogleda: 2-3 h.

Termini:

- vsak torek ob 15.00 h v angleškem jeziku. 

- vsak torek ob 17.00 h v slovenskem jeziku.

- vsak petek ob 17.00 h v italijanskem jeziku.

- vsako soboto ob 10.30 h v nemškem jeziku.

- ogledi v slovenskem jeziku potekajo po dogovoru. 


    Za otroke do 15. leta je doživetje brezplačno. Obisk ribogojnice je možen tudi s kajakom in SUPom po predhodni najavi.

    Po predhodnem dogovoru so ogledi možni tudi individualno v drugih terminih po ceni 100,00 € za od 1-4 osebe ali 150,00 € ogled z degustacijo.