Doživetja - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Nepozabni dan v Ribogojnici Fonda

Vsem ljubiteljem morja in morske hrane ponujamo zanimivo in nepozabno doživetje, vodene oglede Ribogojnice in školjčišč Fonda. Med plovbo vam bomo razkrili veliko ribogojskih in morskih skrivnosti.
/default/dozivetja/Fonda/
od 60 € / osebo
destination_badge3.png

Vsem ljubiteljem morja in morske hrane ponujamo zanimivo in nepozabno doživetje, vodene oglede ribogojnice in školjčišč Fonda. Med plovbo vam bomo razkrili veliko ribogojskih in morskih skrivnosti ter zakaj je Piranski brancin Fonda tako poseben in izjemnega okusa.


REZERVIRAJ

Opis

Odpluli bomo na morje, do njihovega zanimivega domovanja. Spoznali bomo, kako poteka izbor ribjih mladic, kakšno ribjo krmo uporabljamo in kako krmimo ribe, koliko časa raste brancin, kako živijo klapavice in kako prepoznati res svežo ribo. Izlet bomo zaključili z izvirno degustacijo dobrot Fonda od carpaccia iz svežega Piranskega brancina, do namaza z dimljenim brancinom, istrskim oljčnim oljem, solnim cvetom Piranskih solin in kozarcem istrske malvazije.

  • Trajanje ogleda: 2-3 h
  • Termini: vsak torek in petek ob 11.00 h v slovenskem jeziku (oziroma v angleškem/nemškem/italijanskem za tujejezično skupino)

Po predhodnem dogovoru so ogledi možni tudi individualno v drugih terminih po ceni 160,00 € za od 1-4 osebe ali 240,00 € ogled z degustacijo. 

Obisk ribogojnice je možen tudi s kajakom in SUPom po predhodni najavi.