Kongresni centri in dvorane - Portorož in Piran

Tartinijeva hiša

Gre za eno najstarejših zgradb v mestu, omenjena je že leta 1384 z imenom Casa Pizagrua, nato Casa Zangrando (po materini strani). Arhitektura in dekoracije v prostorih pričajo o številnih posegih od konca 17. stoletja pa do konca 19. Odleta 1946 je Tartinijeva hiša sedež Skupnosti Italijanov “Giuseppe Tartini”.V Tartinijevi rojstni hiši si lahko ogledate njegovo spominsko sobo in dragocene glasbenikove predmete, kot so posmrtna maska, violina, črtalnik in pisma. Zamuditi ne gre tudi ogleda Dvorane vedut z zanimivimi stenskimi poslikavami.


Ob 250. obletnici smrti violinista, skladatelja in glasbenega teoretika Giuseppeja Tartinija, je svoja vrata odprla prenovljena Casa Tartini - HišaTartini. V njej je na novo postavljena muzejska pot, ki obiskovalca seznani z življenjem znanega Pirančana ter z njegovo rojstno hišo. Delno obnovo hiše ter postavitev poti je omogočil projekt Kulturni turizem v znamenju Giuseppeja Tartinija - tARTtini, v okviru programa INTERREG VA Italia- Slovenija.


Urnik:

ponedeljek                                              ZAPRTO

torek, sreda, četrtek, petek, nedelja  9.00 - 14.00

sobota                                                      9.00 - 14.00 in 15.00 - 18.00


Kontakt

Poslovna konferenca? Dogodek za zaposlene? Izobraževanje? Ali poslovno-družabni dogodek za poslovne partnerje? V raznoliki in prilagodljivi ponudbi konferenčnih prostorov v Portorožu in Piranu boste zagotovo našli prostor z vsemi funkcionalnostmi in dodatno ponudbo.