Novice - Portorož in Piran

Medijsko središče

December v Portorožu in Piranu

23. 11. 2022

Praznične luči bodo v Portorožu in Piranu zasvetile 2. decembra. Dogajanje bodo bogatili božični sejmi, kotalkališče, otroške predstave, pester glasbeni program, ves mesec pa bo tudi v znamenju penin.

V petek, 2. decembra, bodo v Portorožu in Piranu zasvetile praznične luči, v parku hotela Kempinski Palace Portorož pa bo zaživel božično-novoletni sejem. Ob 16.30 bosta otroke v parku navdušila lutkovna predstava Zvezdica zaspanka in Miklavž, s katerim bodo najmlajši prižgali praznično osvetlitev. Poleg nakupa izvirnih darilc se bodo obiskovalci na sejmu lahko okrepčali tudi s tradicionalnima enolončnicama bobiči in joto, posladkali s fritulami ter pogreli s kuhanim vinom ali ginom in okusnimi čaji z mehurčki - bubble tea. Sejem bo najprej odprt ob koncih tedna, 2.-4., 9.-11. in 16.-18. decembra, nato pa vsak dan od 23. decembra do 2. januarja. V parku bodo decembra sledile še štiri brezplačne otroške predstave, konec meseca pa bo otroke obiskal tudi Dedek Mraz.

Med 18. decembrom in 6. januarjem bo na ogled razstava Jaslice v piranskih cerkvah. Na Tartinijevem trgu bo 17. decembra Sejem starin, domače obrti in darov narave, od 27. decembra do 9. januarja pa bodo obiskovalci lahko drobne pozornosti za najdražje kupili tudi na Tartinijevi novoletni tržnici. Med 27. in 30. decembrom bodo v Mediadomu Pyrhani potekale novoletne predstave za otroke, zadnji dan v letu pa bo otroke obiskal Dedek Mraz na piranskem svetilniku.

Prav posebna novost bo letos Festival Grando Portorož - Portorose v nekdanjem skladišču soli, kjer bo od 16. decembra do 1. januarja ob popoldnevih organizirano kotalkališče, program pa bodo popestrile številne prireditve za vse starosti, od gledaliških predstav in koncertov do zabav z DJ-ji. Glasbeni izbor bo še posebej pester, med drugim bodo nastopili tudi Valentino Kanzyani in Koala voice.

Zadnje dni leta ne gre zamuditi gala novoletnega koncerta in silvestrske gledališke predstave z Ladom Bizovičarjem v Avditoriju Portorož. V Piranu bomo novo leto pričakali na Tartinijevem trgu s skupino Gedore in didžejem Adriano Roy Dee Jay, opolnoči pa bo nebo razsvetlil svetlobni šov. Prvi dan novega leta se bodo najpogumnejši lahko osvežili s tradicionalnim Novoletnim skokom v morje na portoroški plaži.


Mesec penin

December bodo poleg lučk in pestrega dogajanja zaznamovali tudi zlati mehurčki. Turistično združenje Portorož bo letos razširilo spremljevalni program Festivala penin na vso destinacijo. K sodelovanju so povabili izbrane lokalne restavracije, ki bodo ves december s posebnimi degustacijskimi menuji s spremljavo penečih vin soustvarjale Mesec penin. Obiskovalci se bodo lahko gurmanskim užitkom ob spremljavi izbranih mehurčkov predajali v restavracijah Rizibizi, Marina Portorož, COB, Sophia, La bottega dei sapori, Na burji, Istrian bistro & Tapas bar ter v Cafè Centralu in Vinoteki Koželj. Izbrati bo možno manjše slane ali sladke prigrizke, štirihodne menuje pa vse do osemhodnega doživetja v restavraciji z Michelinovo zvezdico. Kot nalašč za uvod v Mesec penin bo 1. decembra potekal tudi Masterclass penečih vin v Restavraciji Marina Portorož. Izobraževanje bo odprto tako za strokovno kot tudi za širšo javnost.

26. decembra se v Portorož vrača dobro znani Festival penin, ki bo že devetič privabil vrhunske peničarje in proizvajalce šampanjcev. V Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož bo mogoče okusiti najboljše penine iz približno 30 kleti - kot nalašč za glamurozen prednovoletni večer. Svečani program bo potekal v parku pred hotelom, kjer bodo slovenski vitezi vina skupaj z vinsko kraljico slovenske Istre razglasili Naj penino Portoroža 2022, za glasbeni program pa bo poskrbela italijanska skupina Operapop. Program v parku bo brezplačen, nakup vstopnic za Festival penin pa bo možen od 1. do 20. decembra oz. do razprodaje na spletni strani www.festivalpenin.si ter v TIC Portorož in TIC Piran.

***

Kontakt

Kontakt za medije Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si