Novice - Portorož in Piran

Medijsko središče

Evropsko srečanje H.O.G. Rally se junija vrača v Portorož

13. 4. 2022

Portorož bo od 9. do 12. junija ponovno gostil evropsko srečanje H.O.G. Rally. Pričakujejo do 30.000 voznikov motociklov Harley-Davidson, številne koncerte, vrhunec dogajanja pa bo revijalna parada po Slovenski Istri. Za koordinacijo dogodka na destinaciji letos skrbi Turistično združenje Portorož.

Po dveh odpovedih zaradi pandemije bodo Portorož med 9. in 12. junijem 2022 ponovno obiskali harlejaši. V Portorož se namreč vrača težko pričakovano 29. redno letno evropsko srečanje H.O.G. Rally, ki predstavlja vrhunec dogodkov na Harley-Davidsonovem koledarju. Evropsko srečanje so sicer med leti 2017 in 2019 gostili Lugano, Praga in portugalski Cascais. Dogodek bo odprt za vse motocikliste, organizatorji pa pričakujejo do 30.000 prijateljev, navdušencev in voznikov motociklov Harley-Davidson.

Danes je v Portorožu potekala novinarska konferenca, na kateri so o dogodku spregovorili župan Občine Piran Đenio Zadković, regionalni direktor potrošniške izkušnje podjetja Harley-Davidson Tom Robinson in koordinatorka prireditve na destinaciji Maja Plahutnik Nahtigal s Turističnega združenja Portorož.

Đenio Zadković je izpostavil, da je počaščen, da so organizatorji srečanja Harley Davidson ponovno izbrali piransko občino za lokacijo evropskega druženja lastnikov legendarnih motornih koles. »Evropsko srečanje lastnikov imenitnih motornih koles predstavlja izjemen dogodek, ki je leta 2016 vzbudil v Portorožu ogromno zanimanja in odobravanja med obiskovalci in domačini. Dogodek je destinaciji prinesel velikansko medijsko pozornost, saj je bilo 25. evropsko srečanje H.O.G. Rally v Portorožu nepozabno po vseh plateh. Letošnje srečanje H.O.G. bo zato brez dvoma predstavljalo enega izmed najbolj razburljivih dogodkov v koledarju piranske občine.«

Tom Robinson se je zahvalil vsem sodelujočim z destinacije in dodal: »Zelo se že veselimo junijskega dogodka, za katerega verjamemo, da bo odlično obiskan. Naši člani že od leta 2019 nestrpno pričakujejo evropsko srečanje in prepričani smo, da bo letošnji dogodek v Portorož še uspešnejši, kot je bil tisti iz leta 2016.« Podjetje Harley-Davidson je ravno včeraj lansiralo nov model, imenovan Nightster, ki si ga bo junija mogoče ogledati tudi v Portorožu.

29. evropsko srečanje H.O.G. Rally bo ponudilo obilico dogajanja brez vstopnin. Središče dogajanja bo na Trgu prekomorskih brigad v Portorožu, kjer bo glavni oder s koncerti v živo, ob ploščadi pa bodo na ogled najnovejši modeli Harley-Davidson. Obiskovalci bodo lahko uživali v glasbi tudi na dveh manjši odrih na portoroški plaži in na plaži Meduza, LifeClass Hotels & Spa, kjer bo postavljen tudi Harley Bar. Nastopile bodo skupine HeaveniX, Viperstone, The Dreams, Samuel Lucas Band, Hamo & Tribute To Love, King Foo, Hellcats, San Di Ego Band in Cowboys From Hell. Ob hotelu Marko bodo potekale demonstracijske vožnje, na portoroški plaži bodo v maloprodajni vasi (shopping village) na prodaj oblačila in ostali izdelki Harley-Davidson, obiskovalci pa bodo lahko obiskali tudi legendarno razstavo predelanih motociklov Custom Bike Show, ki bo na ogled v petek, 10. junija, v nekdanjem skladišču soli Grando.

Motoristi ne bodo gostovali le v Portorožu, temveč se bodo odpeljali tudi na izlete do bližnjih krajev. Slovenski H.O.G. Lipa chapter bo v četrtek in petek, 9. in 10. junija, organiziral skupinske vodene oglede. Po 50 do 80 motoristov bodo dvakrat dnevno odpeljali v Postojno, na Brkine, v Škocjanske jame, Lipico, Ilirsko Bistrico in Štanjel. Turistično združenje Portorož pa je za individualne obiskovalce pripravilo različne itinerarije po piranskem podeželju s priporočenimi postanki za ogled znamenitosti in okušanje istrskih kulinaričnih dobrot.

Prireditev bo dosegla vrhunec v soboto, 11. junija, ko se bodo udeleženci z 2.500 motocikli Harley-Davidson podali na revijalno parado po Slovenski Istri. Motoristi se bodo ob 11. uri odpeljali iz Lucije proti Sečovljam, mimo Dragonje po Šmarski cesti v Koper, mimo Žusterne ob morju proti Izoli in nazaj v Portorož.

Maja Plahutnik Nahtigal je poudarila, da si skupaj z organizatorji močno prizadevajo, da bo dogodek izpeljan po trajnostnih načelih: »Izogibali se bomo uporabi dizelskih generatorjev, skrbeli za to, da se bo ustvarilo čim manj odpadkov, prav tako ne bomo tiskali letakov, temveč bodo vse informacije za obiskovalce na voljo le v elektronski obliki.«

Organizatorji so za kraj letošnjega srečanja ponovno izbrali Portorož, ki jih je očaral že leta 2016. Navdušile so jih naše naravne lepote, prijetna mediteranska klima in enostaven dostop z glavnih cest. Zelo zadovoljni so bili s koordinacijo dogodka na destinaciji in našim gostoljubjem. Dogodek je bil v sklopu Conference & Incentive Travel Excellence Awards proglašen tudi za svetovni avtomobilistični dogodek leta 2016.

Gre za organizacijsko in logistično zelo zahteven projekt, ki ga na destinaciji koordinira Turistično združenje Portorož v sodelovanju z Občino Piran in številnimi drugimi partnerji, kot so Javno podjetje Okolje Piran, Policijska postaja Piran, Policijska uprava Koper, Upravna enota Piran in redarji medobčinske uprave Istre.

Aleksander Valentin, direktor Turističnega združenja Portorož: »Projekt ima na eni strani velik finančni doprinos, po drugi strani pa tudi izjemno dolgoročno promocijsko vrednost in bo pomembno pripomogel k še večji prepoznavnosti naše destinacije. Vesel sem, da se tega zaveda tudi turistično gospodarstvo in da so projekt ponovno podprli hotelirji, kot so LifeClass Hotels & Spa, Hoteli Bernardin, Hotel Kempinski Palace Portorož, hoteli Remisens in razpršeni hotel Locap Group, ki bodo s prispevkom od prodanih sob v času dogodka sofinancirali izvedbo srečanja H.O.G.«

Pričakuje se, da bodo obiskovalci v občini Piran in širše v Istri ustvarili najmanj 75.000 prenočitev. Program, zemljevid in podrobne prometne informacije bodo objavljeni na www.portoroz.si

Foto: Omar Palakovič

Kontakt

Kontakt za medije Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si