Novice - Portorož in Piran

Medijsko središče

Novosti v naši Istri, ki jih letos poleti ne gre zamuditi

Sončno vreme in višje temperature že napovedujejo poletje. Zbirate ideje za dopust ali izlet? Za vas smo zbrali nekaj čisto svežih novosti, ki jih ponuja slovenska Istra.

Se težko odločite, katero nastanitev izbrati?

Na Bernardinu lahko letos gostje uživajo v prenovljenem hotelu Histrion z morskim parkom in wellnessom. Histrion je največji hotel v slovenski Istri, ki ga z vseh strani obkroža morje. Iz hotela je neposreden dostop v morski vodni park Termaris, kjer bodo na svoj račun prišli tako tisti, ki si želijo mirne sprostitve v plavalnem bazenu, kot tudi otroci, ki jih bodo navdušila zabavna igrala ter 'razigrani' bazen z deročim tokom in vrtinci. Wellness Benedicta vas popelje v svet savn, solno sobo ter različne istrsko obarvane masaže in lepotne tretmaje. Act-ION hotel Neptun, LifeClass Portorož je prvi hotel s kategorizacijo 5 koles na Obali, saj se ponaša z najcelovitejšo ponudbo za ljubiteljske, rekreativne in profesionalne kolesarje. Ponuja sodobno opremljeno kolesarnico z videonadzorom za 40 koles s kletko za shranjevanje vrednejših koles in vtičnicami za polnjenje električnih koles ter kotičkom za pranje in sušenje koles z možnostjo polnjenja zračnic. Izposoja klasičnih in električnih koles je možna na več lokacijah v Portorožu in Piranu. Pred kratkim je svoja vrata odprl povsem prenovljen hotel s štirimi zvezdicami Grand Koper. Hotel je namenjen poslovnim gostom, parom in popotnikom, zadovoljil pa bo tudi družine. V hotelu je 60 dizajnerskih sob različnih vrst, gostom pa bosta v drugi polovici leta na voljo tudi manjši velnes in fitnes. Med nastanitvami tik ob morju je na novo odprla luksuzna počitniška hiša Vila Molet. Nahaja se med Žusterno in Koprom in nudi možnost kopanja takoj pod hišo. V nastanitvi so štiri luksuzne nastanitvene enote, ki se lahko združijo v celoto.

Nova doživetja

V slovenski Istri vas čaka več kot sto različnih doživetij. Tokrat predstavljamo tri novosti. V Izoli bo doživetje Rimski okusi pod zvezdami v prvi vrsti zadovoljilo gurmane. Večer, ki bo dramaturško zasnovan kot potovanje v času, bo ponujal izjemen preplet rimske kulinarike in spoznavanja zgodb iz časa Rimljanov. Popeljal vas bo na idilično lokacijo izolskega arheološkega parka, kjer vas bo pričakala prava rimska obedovalnica (t.i. triklinij na prostem), gostoljubno vas bo sprejel oskrbnik rimske rezidence (t.i. vilicus) in vas s pripovedmi popeljal skozi večer. Z doživetjem Pozabljena izolska skrivnost boste na interaktiven in zabaven način raziskovali dediščino izolskega mestnega jedra. Gre za model igre pobega, t.i. »escape housa«, le da se tokrat dogaja na prostem, igra pa je digitalizirana. Skupino bo preko aplikacije nagovarjala skrivna oseba, ki je na zanimiv način povezana z Izolo. Med Portorožem in Strunjanom pa boste uživali v doživetju Istrski pridih tradicije. Izredno razgibana tura bo potekala peš, po morju in na kolesih. Pričela se bo z ogledom Pirana, nato vas bo lesena barka popeljala do Strunjana, od koder se boste po Parenzani vrnili nazaj v Portorož z električnimi kolesi. Pestro doživetje bodo obogatili številni postanki na domačijah, v oljčnikih in na čudovitih razglednih točkah, vključene bodo istrske kulinarične poslastice, zaključilo pa se bo v mediteranskem stilu s pokušino lokalnih vin in sproščanjem z razgledom na Portorož. Naš nasvet – vzemite si čas!

Novosti tudi na plažah

V Kopru bo to poletje zaživel nov urbani obmorski park, namenjen druženju, aktivnemu preživljanju prostega časa in oddihu. Uredili so prodnati dostop do morja, v neposredni bližini pa bo kmalu začel obratovati tudi gostinski lokal, kjer bomo lahko uživali v razgledu na morje. Na Centralni portoroški plaži vas letos čakajo prenovljeni pomoli. Na novo pa bo zasijala tudi lucijska plaža, ki bo v lepši preobleki ponudila možnost za prijetno druženje in osvežitev ob morju.

V Istri se vedno dobro jé

V juniju bo prve goste sprejela gostilna Mama Marička v Parecagu. Za projektom stoji simpatični Darko Klemen, MasterChef Slovenije 2016, ki nam je izdal, da bodo pripravljali istrske jedi, tudi manj znane, ki jih le redko najdete na jedilnih listih drugih restavracij, pa tudi tradicionalne slovenske jedi iz različnih gastronomskih regij naše države. V začetku junija se je v Portorožu ponovno odprla z Michelinovim krožnikom nagrajena restavracija Rizibizi, ki vas sedaj pričakuje na novi, še atraktivnejši lokaciji, tik ob portoroški plaži. V Izoli pa letos poleti predstavljajo pomol okusov, ki bo navdušil vse ljubitelje ulične hrane. Na stojnicah tik ob morju bo moč okusiti avtentično gastronomsko ponudbo tega ribiškega mesteca. Prvi dogodek bo 12. junija, ostali trije pa se bodo zvrstili na prvo soboto v septembru, oktobru in novembru. Koper je bogatejši za odlično restavracijo Kogo. Zaživela je ob vinski kleti Vinakoper in ponuja istrske jedi z modernim pridihom. Konec junija pa bo turistično ponudbo Kopra obogatila ribja kantina Stella Maris. Okusiti morsko hrano na 17-metrskem katamaranu, privezanem v koprskem mandraču, bo posebno doživetje. Marezige v koprskem zaledju so znane po vinski fontani, sedaj pa bo večkrat tja zaneslo tudi vse sladkosnede. Pred kratkim je namreč svoja vrata odprla slaščičarna Refoškoladnica, ki vas bo razveselila z osvežujočo ponudbo sladoleda in sladic z okusom različnih vrhunskih lokalnih vin. Sicer pa bodo ljubitelji istrske gastronomije na svoj račun prišli s festivalom Altroke Istra Gourmetki se začenja 24. junija in bo vse do konca septembra z istrskimi jedmi in odličnimi vini začinil zadnje četrtke v mesecu na različnih lokacijah destinacije Koper. Za gastronomsko popestritev ponudbe so se odločili tudi v ankaranskem Hotelu in Rezidenci Ortus. V njihovi restavraciji bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji sušija.


Pripravila: Lea Šuligoj, Turistično združenje Portorož, g.i.z.

V sodelovanju z Zavodom za mladino, kulturo in turizem Koper, Občino Ankaran in Turističnim združenjem Izola, g.i.z.

 


Escape House - Izola (Dragan Zlatanović)
Escape House - Izola (Dragan Zlatanović)
Altroke Gourmet Festival (Jaka Ivančič)
Altroke Gourmet Festival (Jaka Ivančič)
Istrski pridih tradicije (All Year Biking)
Istrski pridih tradicije (All Year Biking)
Altroke Gourmet Festival (Jaka Ivančič)
Altroke Gourmet Festival (Jaka Ivančič)
Act-ION Hotel Neptun (LifeClass Portorož)
Act-ION Hotel Neptun (LifeClass Portorož)
Grand Hotel Koper (Dragan Zlatanović)
Grand Hotel Koper (Dragan Zlatanović)
Dnevi pedočev (Matevž Kostanjšek)
Dnevi pedočev (Matevž Kostanjšek)
Rimski okusi pod zvezdami (Dragan Zlatanović)
Rimski okusi pod zvezdami (Dragan Zlatanović)

Kontakt

Kontakt za medije Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si