Novice - Portorož in Piran

Medijsko središče

Top tri kulinarična doživetja v zaledju Portoroža & Pirana

Top tri kulinarična doživetja v zaledju Portoroža & Pirana

Jesen je kot nalašč za uživanje v kulinaričnih dobrotah in v Istri vas bodo znali še posebej »pocrkljati«. Odkrijte top tri jesenska doživetja v zaledju Portoroža & Pirana, ki bodo vašemu obisku dodala noto pristnosti. Vrhunska vina, ekološko oljčno olje in dišeči tartufi so glavni aduti, ki bodo prepričali vaše čute.

Prvovrstna vinska degustacija ob dih jemajočem sončnem zahodu 

Spoznajte odlična vina slovenske Istre ob nepozabnem sončnem zahodu na Posestvu Brič. Pripravite se na pravo vinsko doživetje, ki zajema popotovanje po tradiciji izkušenih pridelovalcev žlahtne kapljice. Spoznali boste zgodbe, ki jih v sebi nosijo večkrat nagrajena, ekološko pridelana vina. Prvovrstno kapljico bodo spremljale domače kulinarične dobrote, kot so istrski pršut, sir in oljčno olje. 

Spoznajte skrivnostni svet tartufov

Istra skriva prave gurmanske zaklade, a naš največji kulinarični dragulj so nedvomno tartufi. Spoznajte tartufarko Saro in njeno psičko Liso, ki vam bosta odprli vrata v skrivnostni svet tartufov. Skupaj boste raziskali skrite kotičke gozdov, po uspešnem lovu na tartufe pa se boste prelevili v kuharske mojstre in po tradicionalnem receptu pripravili tipične istrske testenine - fuže s tartufi. Edinstveno gurmansko doživetje bo zaokrožilo vino iz lokalne vinske kleti.

Pristno, lokalno, domače

Vas zanima pristno istrsko življenje, stran od množic turistov? Spoznajte tri čudovite ženske, ki vas bodo popeljale po poti oljk, lokalne kulinarike in zelišč. Nina vas bo pozdravila na ekološki kmetiji Gramona. Ob dih jemajočem razgledu na soline boste okusili vrhunsko, ekstra deviško oljčno olje. Marina vam bo med prosto tekajočimi racami in goskami predstavila domači utrip turistične kmetije Medljan. Ob okusnem kosilu s sezonskimi lokalnimi sestavinami se boste počutili kot doma. Za nepozaben zaključek dneva vas bo Jana popeljala v njeno zakladnico zelišč Histria Botanica. V neokrnjeni naravi doline reke Dragonje, boste spoznali osnove aromaterapije in izdelali čisto svoj hidrolat iz lokalnih zelišč.

Kontakt

Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si