Wellness - Portorož in Piran

Wellness

Privoščite si terme na morju

Pozabite na stres in obremenitve vsakdana!

Globoko vdihnite, zajemite s solnimi negativnimi ioni nabit morski zrak in uživajte v pogledu na sproščujočo morsko pokrajino.

Obalno območje, ki sega od Sečoveljskih solin prek Portoroža do Strunjana, je znano po zdravilnih dejavnikih: solinskem blatu, slanici oz. matični vodi iz Sečoveljskih solin, blagodejni mediteranski klimi in morski vodi.

Potopite se v bazene s slanico, ki so jo že v 13. stoletju benediktinci uporabljali v zdravilne namene. Ta koncentrirana morska voda je obogatena z minerali, bromom, jodom in magnezijem, kar spodbuja in krepi telesne obrambne sposobnosti ter vrača mladostni videz, saj pospešuje krvni obtok in izločanje odpadnih snovi iz telesa.

Med kristalizacijo soli nastaja priznano solinsko blato s številnimi zdravilnimi učinki. Blatne obloge lajšajo bolečine v mišicah in sklepih, vse pogosteje pa se uporabljajo tudi v lepotne in kozmetične namene. Blato pospešuje izločanje odpadnih snovi, vpliva na zmanjšanje celulita, preoblikuje postavo in vidno čisti kožo.

Čas je za pravi morski oddih. Obiščite enega od znanih naravnih zdravilišč ali wellness centrov v neposredni bližini morja, kjer vam bodo strokovnjaki pomagali poiskati pravi tretma za vas.

V vsakem letnem času boste lahko sproščeno zaplavali v ogrevani morski vodi enega najbolj zdravih morij na svetu, se pogreli v bazenih s termomineralno vodo ali sprostili v savni. O zdravstvenih težavah pa se lahko posvetujete v zdravstvenih in fizioterapevtskih centrih.

Top 3 wellness doživetja

Za vas smo izbrali najbolj priljubljena wellness doživetja, ki jih preprosto ne smete zamuditi.

20.00€
na osebo
Razvajanje v Thalasso SPA Lepa Vida v solinah
Solinsko blato in slanica - matična voda, sol ter morska voda so najpomembnejši dejavniki talasoterapije na solinah.
Thalasso Spa Lepa Vida