TOP 10 doživetij - Portorož in Piran

TOP 10 doživetij

Postani solinar za en dan

Vas zanima, kaj je ''gavero'', kaj so ''taperini'', koliko soli dnevno lahko pobere en solinar? Pred Muzejem solinarstva vam lahko na solnem polju odgovorimo na vaša vprašanja ter razložimo in pokažemo, da biti solinar ni tako preprosto. Na vhodu v park si lahko brezplačno izposodite kolesa (na voljo tudi otroška kolesa in otroški sedeži), se peljete do Muzeja solinarstva, kjer vas pričaka solinar, se poskusite v pobiranju soli, nato odidete na voden ogled po muzeju in se s kolesi vrnete do izhodišča. Vsak obiskovalec nese domov vrečko soli, ki jo je sam pobral.

Nepozabni dan v Ribogojnici Fonda

Vsem ljubiteljem morja in morske hrane ponujamo zanimivo in nepozabno doživetje, vodene oglede ribogojnice in školjčišč Fonda. Spoznali bomo, zakaj je Piranski brancin Fonda tako poseben in izjemnega okusa. Odpluli bomo na morje, do njihovega zanimivega domovanja. Med plovbo vam bomo razkrili veliko ribogojskih in morskih skrivnosti. Spoznali bomo, kako poteka izbor ribjih mladic, kakšno ribjo krmo uporabljamo in kako krmimo ribe, koliko časa raste brancin, kako živijo klapavice in kako prepoznati res svežo ribo. Izlet bomo zaključili z izvirno degustacijo dobrot Fonda.

Romanca v Piranu

Vabljeni v najbolj romantično hišo v najbolj romantičnem mestu na slovenski obali. Benečanka je nedvomno prava izbira za vse petične goste, ki želite spoznati zgodbo bogatega beneškega trgovca, njegove ljubezni do preproste Pirančanke in reka »Lasa pur dir«. Nazdravite večni ljubezni z vrhunsko penino na terasi z najlepšim razgledom na Tartinijev trg in uživajte ob zvokih slovite Tartinijeve violine. Zazibajte se v sladke sanje v čudoviti suiti, ki vam bo nudila popolno ugodje.

Gurmet olive tours

Vabimo vas v Piransko zaledje, na družinsko kmetijo Gramona Farm. V oljčnem nasadu nad Krajinskim parkom Sečoveljske soline boste okusili naše sveže pridelane dobrote, odkrili skrivnosti okušanja ekološko pridelanega oljčnega olja (večkrat nagrajenega!) in uživali ob razgledu na Sečoveljske soline. Izvrstna izkušnja za vse foodie-je.

Tartufi: Lov & Kuhanje & Pokušina

So tartufi res afrodizijak? Zakaj so pri lovu psi zamenjali prašiče? Ali se jih res nabirajo samo zgodaj zjutraj? Tartufar in njegova psička nam bosta odprla vrata v skrivnostni svet tartufov. Skupaj se bomo odpravili v gozd do skritega kotička, kjer bomo s kančkom sreče med koreninami dreves izbrskali dišeči gomolj. Po lovu si bomo privoščili fuže (domače testenine) s tartufi ob kozarčku vina lokalnega vinarja.

Parenzana Bike & Boat

Pridružite se nam na kolesarjenju po poti stare ozkotirne železniške proge Porečanke (1902-1935), ki je med najbolj priljubljenimi kolesarskimi destinacijami v Evropi. Čudovite panorame in vedute (soline, Grožnjan, Motovun, tuneli in viadukti…) bodo nagrada za vaš kolesarski trud. Naša pot se bo zaključila v Poreču, kjer nas bo pričakala barka, s katero se bomo odpeljali do Umaga. Na barki si bomo privoščili zasluženi piknik z morskimi dobrotami in uživali v pogledih na razgibano morsko obalo.

S supom iz Pirana mimo Fiese v Strunjan

Supaj z nami na najlepšem ter hkrati najbolj raznolikem delu morja slovenske obale, na poti od Piranske punte do Strunjana. Supali bomo okoli Piranske punte, kjer si bomo pogledali staro mestno jedro in hkrati opazovali potapljače, ki imajo tik pod nami potapljaški tečaj. Kristalna voda pod obzidjem nas bo spremljala vse do Fiese in školjčišča na katerem posedajo zaščiteni ptiči kormorani. V Strunjanu si čestitamo za 2 h supanja in premagano 4,5 km dolgo traso.

Kulinarična treking avantura v Slovenski Istri

Obujte pohodne čevlje in se odpravite z nami na potep med idilične vasice, ki se skrivajo daleč stran od vsakdanjega vrveža. Na poti vam bomo pripravili številna kulinarična presenečenja ter zabavna srečanja z domačini! Izlet, ki ga boste zaradi čudovite narave, prijaznih ljudi, idiličnih vasic in pristnih istrskih okusov še dolgo nosili v srcu. Ne zamudite te priložnosti.

Sprostitev na solinah

V THALASSO SPA LEPA VIDA vam v blagem zavetrju solinskih polj ponujamo darove morja, ki krepčilno delujejo na telo, v organizmu vzpostavljajo ravnovesje, mu vračajo energijo ter hranijo in obnavljajo kožo. Na voljo so vam storitve z naravnimi izdelki, pridobljenimi v Sečoveljskih solinah. Solinsko blato in slanica - matična voda, sol ter morska voda so najpomembnejši dejavniki talasoterapije na solinah.

Popolno ravnovesje v Termah na morju

V LifeClass Portorož pomagamo živeti bolje in dlje. Večstoletna tradicija zdravilstva v Portorožu je bila od nekdaj zasnovana na holističnem pristopu k obravnavi posameznika. Kombinacija Mediterana, 5-ih lokalnih naravnih dejavnikov, varovalne mediteranske prehrane, holističnega zdravstvenega wellnessa in najsodobnejših medicinskih znanosti je edinstven recept za optimizacijo življenjskega sloga ter s tem ohranjanja zdravja in vitalnosti do pozne starosti. Odkrijte odlike sveta zdravih užitkov na Jadranski obali.
Odkrij več