TOP 10 doživetij - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

TOP 10 doživetij

Odkrijta Sečoveljske soline

Oglejte si, kako še danes poteka pridelava soli na Leri po stari tradicionalni 700 let stari metodi, obiščite muzej solinarstva na Fontaniggah in odkrijte, kako so nekoč tam prebivale solinarske družine. Ljubitelji ptic lahko odkrivajo številne vrste (preko 300 registriranih vrst), ki jih lahko opazujemo v pestrem prepletu različnih življenjskih okolij solin. Sečoveljske soline so zanimive v vseh letnih časih.

Nepozabni dan v Ribogojnici Fonda

Vsem ljubiteljem morja in morske hrane ponujamo zanimivo in nepozabno doživetje, vodene oglede ribogojnice in školjčišč Fonda. Spoznali bomo, zakaj je Piranski brancin Fonda tako poseben in izjemnega okusa. Odpluli bomo na morje, do njihovega zanimivega domovanja. Med plovbo vam bomo razkrili veliko ribogojskih in morskih skrivnosti. Spoznali bomo, kako poteka izbor ribjih mladic, kakšno ribjo krmo uporabljamo in kako krmimo ribe, koliko časa raste brancin, kako živijo klapavice in kako prepoznati res svežo ribo. Izlet bomo zaključili z izvirno degustacijo dobrot Fonda.

COB - Michelinovo doživetje v malem

Razširite svoja kulinarična obzorja in se prepustite nepozabni kulinarični izkušnji, oplemeniteni z Michelinovo zvezdico.  COB je sodobna »fine dining« restavracija, kjer je v ospredje postavljena kakovost doživetja. Kot izhaja iz imena COB (Cooking Outside the Box), je koncept restavracije kuhanje oz. delovanje izven okvirjev. To pomeni, da bo gost v COBu spoznaval slovensko kulinariko na zabaven, nepričakovan in interaktiven ter do sedaj v Sloveniji neraziskan način. 

Gurmet olive tours

Vabimo vas v piransko podeželje, na družinsko kmetijo Gramona Farm. V oljčnem nasadu nad Krajinskim parkom Sečoveljske soline boste okusili naše sveže pridelane dobrote, odkrili skrivnosti okušanja ekološko pridelanega oljčnega olja (večkrat nagrajenega!) in uživali ob razgledu na Sečoveljske soline. Izvrstna izkušnja za vse foodie-je.

Feel & Taste Istra: Lov na tartufe in degustacija

Na tem priljubljenem kulinaričnem izletu bodo ljubitelji vina in sladokusci doživeli slovensko Istro nedaleč stran od preobljudenih poti in spoznali eno najbolj zgodovinskih podeželskih tradicij – lov na tartufe. Sprehodite se v zakulisju enega najbolj skrivnostnih poslov in spoznajte edinstven lov na tartufe v slovenski Istri. Izlet bo vodil izkušen lovec na tartufe, ki bo razkril skrivnosti lova na tartufe s psi, njihovo vzgojo in vse v zvezi s tem podzemeljskim diamantom. Sladokusci boste uživali v priložnosti, da priznane tartufe izsledite v družbi profesionalnih lovcev, ki bodo vodili lov in pri tem razkrili vse svoje trike. 

Vintage kulinarično doživetje Lisjak

Vintage kulinarično doživetje Lisjak je popotovanje po sledeh starih avtohtonih sort oljk, ki rastejo na najlepših razglednih točkah slovenske obale in istrskega podeželja v prenovljenih starodobnikih. Turistični vodniki so člani družine Lisjak, ki so hkrati tudi oljarji in zgodbo oljčnega olja pripovedujejo tako sredi visokotehnološkega laboratorija njihove oljarne kot sredi oljčnih nasadov, na robu klifa v strunjanskem naravnem rezervatu.


S supom iz Pirana mimo Fiese v Strunjan

Supaj z nami na najlepšem ter hkrati najbolj raznolikem delu morja slovenske obale, na poti od Piranske punte do Strunjana. Supali bomo okoli Piranske punte, kjer si bomo pogledali staro mestno jedro in hkrati opazovali potapljače, ki imajo tik pod nami potapljaški tečaj. Kristalna voda pod obzidjem nas bo spremljala vse do Fiese in školjčišča na katerem posedajo zaščiteni ptiči kormorani. V Strunjanu si čestitamo za 2 h supanja in premagano 4,5 km dolgo traso.

Legende Pirana

Od sedaj lahko obiskovalci odkrivate legende Pirana z brezplačno aplikacijo Nexto, ki na igriv način, preko kvizov, izzivov in nalog skozi obogateno resničnost ustvarja novo izkušnjo vodenja po mestu. Brezplačna mobilna aplikacija vas bo vodila po ključnih znamenitostih Pirana. Skozi aktivno raziskovanje lahko spoznate zgodovinske like, rešujete uganke, odklepate virtualne spominke, 3D artefakte in se s pomočjo obogatene resničnosti zazrete v preteklost.

Sprostitev v Thalasso Spa Lepa Vida

V Thalasso Spa Lepa Vida vam v blagem zavetrju solinskih polj ponujamo darove morja, ki krepčilno delujejo na telo, v organizmu vzpostavljajo ravnovesje, mu vračajo energijo ter hranijo in obnavljajo kožo. Na voljo so vam storitve z naravnimi izdelki, pridobljenimi v Sečoveljskih solinah. Solinsko blato in slanica - matična voda, sol ter morska voda so najpomembnejši dejavniki talasoterapije na solinah. 

Popolno ravnovesje v termah na morju

Pozabite na stres in obremenitve vsakdana! Obiščite enega od znanih naravnih zdravilišč ali wellness centrov v neposredni bližini morja, kjer vam bodo strokovnjaki pomagali poiskati pravi tretma za vas. V vsakem letnem času boste lahko sproščeno zaplavali v ogrevani morski vodi enega najbolj zdravih morij na svetu, se pogreli v bazenih s termomineralno vodo ali sprostili v savni.