Znamenitosti - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Akvarij Piran

/default/dogodki/2017/valentinovo/

Spoznajte raznovrstna bitja, ki domujejo v slovenskem morju. Oglej si velikega morskega pajka, veliko kirnjo, pisane ustnače in druge predstavnike podvodnega sveta. 
Odkrij Akvarij Piran

Še malo več

Pričakalo vas bo okoli 140 različnih vrst organizmov, med katerimi so številčno najbolj zastopane seveda ribe. Med okoli 60 različnimi vrstami lahko v večjih akvarijih opazujete jate odprtega morja, kot so brancini, ciplji, orade in druge hitre plavalke. Pa tiste, ki se raje zadržujejo v obalnem pasu, črniki, salpe, kavali, fratri, špari in številni drugi. Iz lukenj skalnega grebena vas bodo mrko pogledali ugorji, morene in radovedne kirnije. V manjših akvarijih se skrivajo številne babice, sprehajalčki, usnjače, pirke, volkci, prisesniki. Z nekaj sreče in natančnim očesom boste opazili celo sramežljivce peščenega in muljastega dna, ki nam iz peska težko pokažejo kaj več kot le štrleče oči ali plavut, kot so morski listi, zvezdogled, morski zmaj. Seveda je tu še par dolgonosih morskih konjičkov, ki nas občasno očarajo s svojim paritvenim plesom, navadni morski psi, morske mačke in balestra. Ne manjkajo tudi številni raki, od drobne žagaste kozice pa vse do mogočnega jastoga in raroga. K barvitosti in razgibanosti akvarijev vsekakor prispevajo tudi številne vrste mehkužcev, spužev, ožigalkarjev in predvsem iglokožcev kot so morske zvezde, kumare, ježki in kačjerepi.

Akvarij Piran tako nudi možnost črpanja znanja o morskih organizmih in morskem okolju, kot tudi pašo za oči in sprostitev v prijetnem okolju. Za to poskrbijo tudi vedno nove in atraktivne fotografske razstave z morskimi temami, ki krasijo stene akvarija. Pogled se vam bo ustavil tudi na arheoloških izkopaninah nad katerimi se lahko sprehodite.

V Akvariju Piran se lahko potopite v podvodni svet severnega Jadranskega morja in izveste vse skrivnosti njegovih morskih prebivalcev.