Vila Tartini: Vintage kulinarično doživetje Lisjak - Portorož in Piran

Vila Tartini: Vintage kulinarično doživetje Lisjak

Vila Tartini

Vila Tartini stoji na obalnem robu obmorskega Strunjana in je pravi kraj za pobeg od vsakdanjega vrveža. Še posebej privlačna je za tiste, ki cenijo osupljive poglede na naravne lepote, ki jo obkrožajo, in tiste, ki cenijo zasebnost, individualnost in ekskluzivnost. Njene suite obljubljajo razkošno udobje, lega pa ponuja pestro izbiro možnosti za izlete in pohajkovanje po okoliških krajih z avtohtono floro, favno, zanimivim načinom življenja in kulinariko. 

Naj vas zapelje energija Vile Tartini in razgled z vedno zelene plaže.

Vintage kulinarično doživetje Lisjak

Vintage gurmansko doživetje je izobraževalno popotovanje po sledeh starih avtohtonih sort oljk, ki rastejo na najlepših razglednih točkah slovenske obale in istrskega podeželja. Turistični vodniki so člani družine Lisjak, ki so hkrati tudi oljarji in zgodbo oljčnega olja pripovedujejo tako sredi visokotehnološkega laboratorija njihove oljarne kot sredi oljčnih nasadov, na robu klifa v strunjanskem naravnem rezervatu.

Opis
Izlet se prične v Kopru (avtobusna postaja nasproti tržnice). 
S starodobniki se zapeljemo okoli mesta in pot nadaljujemo proti Izoli, kjer nas pri TIC-u že čakajo ostali potniki in se zapeljemo vse do centra tega lepega ribiškega mesta (do Hotela Marina). 
Pot nadaljujemo po cesti do Belvederja, kjer si ogledamo izjemen razgled na Izolo. 
Nato nas pot pelje do Tartinijevega trga v Piranu. Na avtobusni postaji v Piranu se nam pridružijo gosti iz Pirana in skupaj nadaljujemo pot preko Bernardina (postaja pri Grand Hotelu Bernardin) do Portoroža. 
V Portorožu pri TIC-u imamo kratko postojanko, kjer vskočijo še zadnji gostje iz Portoroža. 
Iz Portoroža se peljemo proti Šmarjam do naše končne destinacije - Oljarne Lisjak. 
Tam nas čaka predstavitev oljarne in oljčnih olj in degustacija 3 vzorcev vin enega od lokalnih vinarjev. Ker bo že ura kosila, si bomo pri Lisjakovih privoščili tudi manjši prigrizek z lokalnimi dobrotami. Nato se po enaki poti, a polni vtisov, vrnemo nazaj.
Že sam prevoz bo pravo doživetje, saj se bomo prevažali s starodobniki Fiat in Zastava. Pisani, hrupni in z notranjostjo, obloženo s parketom iz oljk, so res posebni in vožnja z njimi nas bo zapeljala nazaj v obdobje 60-ih in 70-ih let.
Povratek je predviden okoli 13.30 v Koper, 13:50 v Izolo, 14:05 v Strunjan, 14:20 v Piran, 14:30 na Bernardin in okoli 14:45 v Portorož.
Odhodi: vsako soboto ob 10:00 iz Kopra, 10:20 iz Izole, 10:35 iz Strunjana, 10:50 iz Pirana, 11:00 z Bernardina in 11:15 iz Portoroža.

Čas trajanja: 3-4 h

Otroci od 0 do 5 let: 39 €
Otroci od 6 do 14 let: 55 €

Pošlji povpraševanje

Osebni podatki
Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.