Mladen Knez - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Mladen Knez

Strunjančan Mladen Knez

Vodilo kuhinje? Dobrote domačih kmetov in pridelovalcev, pripravljene po starih istrskih receptih.
Kaj ga navdihuje? Zadnja leta se posveča promociji dobrot in lepot Strunjana.
Stunjančan Mladen Knez od malih nog ceni dobro domačo hrano, ki je vedno dišala iz kuhinje, kjer sta se znala sukati tako njegova mama kot oče Rikardo, med domačini dobro znan 87-letnik. Mladen je podjetnik, ki je po očetu podedoval kmetijo, zadnjih sedem let pa se posveča tudi promociji dobrot in lepot Strunjana. Je tudi lokalni turistični vodnik. Predstavljanje naravnih lepot in kulinaričnih dobrot na svoji Domačiji Knez v Strunjanu, kjer svojim gostom pričara pravo kulinarično doživetje ob spoznavanju Strunjanskih lepot in dobrot, saj želi ponuditi vse, kar diši po domačem.

Ob tipičnih jedeh z gosti deli zgodbe teh krajev, rad predstavi lokalne vinarje in seveda Strunjan, kjer stoji Domačija Knez. Med dobrotami domačega kraja Mladen išče vse, kar lahko kmetje tržijo. Od domačega sadja in zelenjave do marmelad, olj in v njegovem primeru tudi linije kozmetičnih izdelkov. Posebno mesto najdejo tudi kakiji. Letos so jih pridelali kar 15 ton. Knezove kakije ponujajo sveže, posušene, v marmeladi in celo v kozmetičnih izdelkih!

Na Domačiji Knez rastejo oljke, kakiji, artičoke, slive in drugo sadje ter zelenjava. Strunjanska mikroklima, sončna pobočja in rodovitna zemlja pripomorejo k odličnim lokalnim pridelkom. Izdelki iz domačije Knez so kakovostni in predstavljajo posebnost na slovenskem tržišču. Ponujajo: naravno kozmetiko, oljčno olje, kakije, marmelade, artičokin čaj z zelišči, oljke.