Daniel Pause - Portorož in Piran

Daniel Pause

Kje kuha?
Gourmet Restavracija Sophia

Kuharska filozofija
Delo Chefa več kot le priprava hrane ter kuhanje v restavraciji - gre za kombiniranje okusov, kuhanje s srcem, predstavitev hrane kot umetnine.

Kaj ga navdihuje?
Njegov neskončen vir inspiracije v kuhinji je morje.

Najljubša aktivnost v Portorožu
Je navdušen ribič in rad posveti ure in ure temu hobiju. Ena izmed aktivnosti, ki jih v sklopu ribarjenja rad počne, je obisk Ribogojnice Fonda.

Daniel Pause je del hotelske verige Kempinski že mnogo let, verigi se je pridružil leta 2000 v Kempinski hotelu Gravenbruch, kot član banketnega dela kuhinje. Tam je napredoval vse do Executive Sous Chefa. Svoje kuharsko znanje je še naprej pilil v zaposlitvah širom Nemčije, nato pa se je pridružil sosednjemu hotelu Kempinski Adriatic na Hrvaškem, kot Vodja kuhinje.

Upoštevajoč kontinuirano delo Daniela v hotelski verigi ter njegove kuharske kompetence, predstavlja idealnega kandidata za to pozicijo. S svojim znanjem bo zagotovil, da se Kempinski nivo storitve ter kulinaričnih dosežkov ohrani na izjemno visokem nivoju, kakršen je tudi primeren za takšen hotel, hkrati pa slovi po izvrstnem vkomponiraju lokalnega okolja v svoje jedi, Istra pa je, ena izmed gastronomsko bolj bogatih regij.

Gourmet Restavraciji Sophia

Daniel s ponosom predstavlja svojo unikatno kuharsko filozofijo, skozi katero trdi, da je delo Chefa več kot le priprava hrane ter kuhanje v restavraciji. Gre za kombiniranje okusov, kuhanje s srcem, predstavitev hrane kot umetnine ter dodajanje okusov in vin, z namenom priprave najboljšega možnega kulinaričnega doživetja.

Ob izbiri za glavnega kuharja v Gourmet Restavraciji Sophia, je nemudoma doživel uspeh. Trenutno s svojo ekipo izbranih profesionalcev skrbi za pripravo nepozabnih jedi v vseh hotelskih restavracijah ter barih ter se trudijo, da ustrežejo vsaki gostovi želji, ne glede na to, kako bizarna je. Ekipa kuharskih mojstrov ima svoj lasten zeliščni vrt na strehi hotela, ki poskrbi za lokalne, sveže ter sezonske začimbe.