Jagenjček, mediteranska zelišča in Malvazija - Portorož in Piran

Jagenjček, mediteranska zelišča in Malvazija

Jagenjček, mediteranska zelišča, Malvazija

1000 g jagenjčkovo pleče

100 ml olja

150 g šalotke

10 g drobnjaka

30 g gorčice

20 g soli

Poper

Za Marinado;

Lovor, rožmarin, žajbelj, peteršilj, koriander seme, brinove jagode, komarček, česen, šalotka, Malvazija.


Priprava

Sestavine za marinado zmiksamo v pasto s katero premažemo jagnjetino. Meso položimo v posodo za pečenje in ga prelijemo s toliko maščobe, da je v celoti pokrito. Pečemo v pečici pri nizki temperaturi približno 8 ur. Zmehčano meso odcedimo in natrgamo. Dodamo sesekljano šalotko, drobnjak in gorčico. Začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo. Vse skupaj stisnemo v željen model ki smo ga preoblekli z živilsko folijo, obtežimo in postavimo na hladno. Meso vzamemo iz modela in narežemo na poljubne kose. Pred serviranjem meso opečemo v ponvi na peki papirju z vseh strani, da dobijo hrustljavo skorjo in se pregreje do sredine. Poleg postrežemo poljubno prilogo in vinsko omako Malvazije.