Priprava
Na oljčnem olju popražimo narezano čebulo. Dodamo očiščene, oprane in na koščke narezane sipe. Dušimo, dokler se ne zmehčajo. Občasno prilivamo malo vode, nato dodamo še oprano in narezano blitvo, posolimo, popopramo in dušimo, dokler se blitva ne zmehča. Po potrebi prilivamo vodo, da dobimo primerno gosto jed. Polento v kotličku kuhamo najmanj pol ure, in sicer tako, da v slan krop najprej stresemo malo koruzne moke, premešamo, nato stresemo preostalo moko ter kuhamo s palantarjem. Malo pred koncem dodamo žlico oljčnega olja (ali masti). Polenta ne sme biti pretrda. Ko je kuhana, jo stresemo na večji krožnik, na sredi naredimo vdolbino in čez prelijemo sipe z blitvo. Pustimo nekaj časa, da se vpijejo v polento, in ponudimo.
Druga različica jedi je z dodatkom paradižnikove šalše. Za pripravo sip s šparglji in mladim oluščenim grahom je postopek enak.