Istrski recepti - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Istrski recepti

Bobiči

Bobiči
Sestavine
  • zrna petih storžev mlade koruze (mlečna)
  • pr. 400 g mladega rjavega fižola v zrnu
  • 4 veliki krompirji
  • nekaj strokov česna, šopek peteršilja
  • 2 večja zrela olupljena paradižnika (ali paradižnikova kaša)
  • prekajeno svinjsko meso ali pršutovo kost
  • sol, poper, oljčno olje za zabelo

Priprava

V večjem loncu na oljčnem olju popražimo sesekljan česen in peteršilj, dodamo na kose narezan olupljen in opran krompir, mlad oluščen fižol, koruzna zrna, prekajeno svinjino ali pršutovo kost, na koščke narezan olupljen paradižnik ali paradižnikovo kašo, sol, poper, vodo in na zmernem ognju počasi kuhamo 2 do 3 ure. Ko so bobiči skoraj skuhani, s kuhalnico vzamemo iz lonca krompir, ga pretlačimo in ponovno vrnemo v lonec, da zagostimo jed.