Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Pridi na Parenzana Bike & Boat avanturo!

/default/2017/dozivetja/
69 € na osebo

Pridružite se nam na kolesarjenju po poti stare ozkotirne železniške proge Porečanke (1902-1935), ki je med najbolj priljubljenimi kolesarskimi destinacijami v Evropi. Čudovite panorame in vedute (soline, Grožnjan, Motovun, tuneli in viadukti…) bodo nagrada za vaš kolesarski trud, z malo sreče pa si lahko podaljšate vikend na slovenski obali.

Rezervacije in informacije

Več o izletu

Zbirno mesto na parkirišču v Sečovljah - pred bivšim rudnikom in postajo Porečanke. Začetek lahkoten in ravninski, prečkanje državne meje. Do Grožnjana se pot počasi vzpenja – tu si bomo privoščili krajši odmor za ogled mesta umetnikov in uživali v panorami na dolino reke Mirne. Sledil bo rahel in dolg spust, ki preko tunelov in viaduktov vodi do Livad, kjer bo daljši postanek za obilno malico. Obšli bomo Motovun in Vižinado. Naša pot se bo zaključila v Poreču, kjer nas bo pričakala barka, s katero se bomo odpeljali do Umaga. Na barki si bomo privoščili zasluženi piknik z morskimi dobrotami ter animacijski program. Prva nagrada žrebanja bo vikend paket za dve osebi v Portorožu. V Umagu prestopimo na avtobus, ki nas bo popeljal do izhodiščne točke.

Če imate pomisleke glede dolžine trase, vam ponujamo možnost kolesarjenja iz Grožnjana, kjer se lahko pridružite ostalim.

Dolžina:
95 km

Višinska razlika:
1100 vnm

Teren:
Asfalt 20%, Makadam 80%

Zahtevnost:
Srednje – Težko

Čas trajanja:
7-8 ur

Glasujte in sodelujte v nagradni igri

Vsak teden, od 20. avgusta do 24. septembra, bomo tri srečne izžrebance nagradili z enim od nepozabnih doživetij na slovenski Obali.

25. septembra pa bomo podarili vikend paket za 2 osebi v Portorožu ali Piranu - Okusi in doživi Piransko podeželje (petek – nedelja) v Istrskih hišah Padna za 2 osebi z vključenimi lokalnimi doživetji (tipični zajtrk Padenska košarica, voden ogled Padne, izposoja koles, obisk kmetije Gramona in Krajinskega parka Sečoveljske soline, degustacija vin na Kmetiji Mahnič v Dragonji).