Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Poskusi, kako so nekoč v solinah pridelovali sol!

Vas zanima, kaj je 'gavero', kaj so''taperini',  koliko soli dnevno lahko pobere en solinar? Pred Muzejem solinarstva vam lahko na solnem polju odgovorimo na vaša vprašanja ter razložimo in pokažemo, da biti solinar ni tako preprosto. Na vhodu v park si lahko brezplačno izposodite kolesa (na voljo tudi otroška kolesa in otroški sedeži), se peljete do Muzeja solinarstva, kjer vas pričaka solinar, se poskusite v pobiranju soli, nato odidete na voden ogled po muzeju in se s kolesi vrnete do izhodišča. Vsak obiskovalec nese domov vrečko soli, ki jo je sam pobral.
19373 /default/2017/dozivetja/
od 25 € / osebo

Cena programa

- 52€  (cena vključuje vstopnico v park za 2 odrasla in največ 2 otroka, voden ogled po Muzeju solinarstva, program pobiranja soli s solinarjem ter možnost izposoje koles – do oddaje razpoložljivega števila koles)
- za individualne obiskovalce je cena 25€ po osebi

Najave so obvezne. Informacije na vodeni.ogledi@soline.si

Rezervacije in informacije

Glasujte in sodelujte v nagradni igri

Vsak teden, od 20. avgusta do 24. septembra, bomo tri srečne izžrebance nagradili z enim od nepozabnih doživetij na slovenski Obali.

25. septembra pa bomo podarili vikend paket za 2 osebi v Portorožu ali Piranu - Okusi in doživi Piransko podeželje (petek – nedelja) v Istrskih hišah Padna za 2 osebi z vključenimi lokalnimi doživetji (tipični zajtrk Padenska košarica, voden ogled Padne, izposoja koles, obisk kmetije Gramona in Krajinskega parka Sečoveljske soline, degustacija vin na Kmetiji Mahnič v Dragonji).