Igor Andjelić: Confess - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Dogodki

Igor Andjelić: Confess
Instalacija sodobne umetnosti
Datum
7.6.2024 - 29.10.2024 ()
Lokacija
Cerkev Marije Zdravja, Piran
Tip
kultura
,
razstava
,
splošno
,
glasba

Razstava "Confess" bo postavljena v Cerkvi Marije Zdravja v Piranu, od 7. junija do 29. oktobra 2024. Tako bo Igor Andjelić, skupaj z Marino Abramović in Aldom Kumarjem, predstavil svojo četrto umetniško intervencijo v tem sakralnem prostoru. Razstava raziskuje dinamiko svetega prostora s sodobnimi umetniškimi izrazi, ki zamenjajo tradicionalne verske podobe, in vabi obiskovalce, da se poglobijo v mistično izkušnjo.

Andjelićeva dela izpodbijajo tradicionalno vlogo umetnosti v cerkvenih prostorih, pri čemer združuje fotografijo, kiparstvo in performans. Osrednji del razstave, Spovednica (2024), predstavlja dve zlati plošči, ki odsevajo subjektivno naravo zaznave in izzivajo obiskovalca k introspekciji. Marina Abramović prispeva z delom Zlata maska (2009), ki prek video instalacije obiskovalcem ponuja globok vpogled v proces sprejemanja usode, medtem ko je Aldo Kumar poskrbel za zvočne instalacije, ki obogatijo prostor s subtilnimi akustičnimi teksturami, dodajajoč še eno dimenzijo k celostni izkušnji umetniškega dela in poudarjajoč mistične atmosfere sakralnega prostora.

"Confess" ni le razstava, ampak izkustveno potovanje, ki prepleta zgodovinske elemente in sodobno umetnost, da bi v obiskovalcih izzvalo razmišljanje o lastni identiteti in družbeni evoluciji. Pridite in se soočite z odsevom vaše lastne podobe v edinstvenem kontekstu te izjemne instalacije.

več info
Org.: Igor Andjelić ob podpori Občine Piran