Wings for Life World Run 2024 - App Run Portorož - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Dogodki

Wings for Life World Run 2024 - App Run Portorož
Skupinski tek z aplikacijo
Datum
5.5.2024 (13.00)
Lokacija
UP Fakulteta za turistične študije - Turistica (štart)
Tip
splošno
,
šport
Prvo nedeljo v maju (5. maja) že nekaj let zaznamuje tek Wings for life, ki poteka na različne načine – na večjem dogodku, kjer tekače lovi zasledovalno vozilo (ta bo v Ljubljani) ali pa z aplikacijo. To lahko uporabi vsak, ki se bo v nedeljo, 5. maja ob 13.00 odpravil na tek, lahko pa se pridruži enemu od t. i. »app run« organiziranih tekov z aplikacijo, kjer vas lovi virtualni avtomobil. 

Letos bo tovrstni tek že drugič potekal ob morju v organizaciji Šport UP, ki na Univerzi na Primorskem skrbi za rekreacijo študentov in zaposlenih. Tekli bomo od stavbe UP FTŠ Turistica do zadnjega pomola portoroške plaže (krajši tek, obračališče po 2 km), do Seče (srednje dolg tek, 4,4 km v eno smer) ali do Sečoveljskih solin (8 km). Letos je naš dogodek medijsko podprl tudi Radio Capris.

S tekom želimo najprej spodbuditi k dodatni rekreaciji ter prijetnem druženju, predvsem pa pomagati pri dobrodelnem projektu, saj se zavedamo pomena podpore dobrim raziskovalnim projektom. Pri tem želimo k skupnemu teku povabiti lokalne in regionalne tekače, ki se za tek v prestolnici niso odločili, bi pa raje tekli v družbi. Skupaj bomo sledili sloganu teka – tečem za tiste, ki ne morejo.

V poseben navdih nam bo ambasador Šport UP Wings for life World Run 2023 – App Campus Run UP, in sicer naš alumni Aljoša Habjan, diplomant Aplikativne kineziologije UP FVZ. Aljoša se je tekom študija težko poškodoval in postal tetraplegik. Kljub temu je vztrajal in opravil vse manjkajoče predmete in vsebine ter decembra 2022, pod mentorstvom doc. dr. Mateja Plevnika uspešno zagovarjal zaključno nalogo z naslovom »Gibalna/športna aktivnost tetraplegikov«. Njegova zgodba o nesreči, ki ga ni ustavila, bo zagotovo motivacija za vsakega od nas.


Vstopnina: 18,00 €
več informacij