Bill Evans & The Vansband All Stars - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Dogodki

Bill Evans & The Vansband All Stars
Jazz koncert
Datum
18.5.2024 (21.00)
Lokacija
Avditorij Portorož
Tip
splošno

Funk/Fusion/Jazz koncert leta: Bill Evans & The Vansband All Stars

  • Bill Evans - saksofoni
  • John Medeski - klaviature, Hammond B-3, Fender Rhodes
  • Felix Pastorius - električni bas
  • Keith Carlock - bobni


Kaj imajo skupnega Miles Davis, Gregg Allman, Willie Nelson, Herbie Hancock in druge legende? Odgovor je: Bill Evans.

Iznajdljivi, sodobni in mojstrski. To je nekaj besed, ki opisujejo glasbenike v tej edinstveni skupini renesančnega saksofonista Billa Evansa. Bill ima več kot štirideset let dolgo uspešno solo kariero. Začel je leta 1980, ko je dopolnil enaindvajset let, v zasedbi legendarnega trobentača Milesa Davisa. Z njim je posnel nekaj albumov, med katerimi so: 'The Man With The Horn', 'We Want Miles', 'Star People'. Na Billa so vplivali Sonny Rollins, John Coltrane, Michael Brecker, Joe Henderson, Stan Getz, Dave Liebman in Bob Berg. V svoji glasbi je prepletal jazz, funk in bluegrass.

Bill Evans & The Vansband all Stars so prvič skupaj na evropski turneji. John Medeski je pionir in klaviaturska legenda, Keith Carlock je bil v ritemskih sekcijah izjemnih bendov, Felix Pastorius je že več kot dve desetletji med najpomembnejšimi basisti, izhaja pa iz tradicije igranja očeta, ki je definiral glasbeno gibanje: Jaco Patorius (Miles Davis, Weather Report, Joni Mitchell, Pat Metheny...) je verjetno eden najvplivnejših glasbenikov v zgodovini. Vsi so tukaj, ker želijo biti – ustvarjajo glasbo in se povezujejo z občinstvom, ki čuti njihov nalezljiv groove in melodije.

Bill pravi takole: "Vsi smo v preteklih letih igrali v različnih projektih in zelo smo navdušeni, da smo končno skupaj na istem odru kot skupina, in da ustvarjamo skupaj. O tej kombinaciji glasbenikov smo govorili leta in končno se dogaja!" Ta skupina bo igrala glasbo iz svojih skupnih okolij in vplivov – soul, funk, neo-jazz, pop. Nobenih meja ni.


Vstopnina: 36-40 €

vstopnice

Produkcija: Brane Rončel in Avditorij Portorož-Portorose