Nick Mason's Saucerful of Secrets - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Dogodki

Nick Mason's Saucerful of Secrets
Koncert
Datum
10.7.2024 (21.00)
Lokacija
Amfiteater Avditorija Portorož
Tip
koncert
,
zabava
,
splošno
,
glasba
Legendarni Nick Mason, ustanovitelj ter originalni bobnar zasedbe Pink Floyd, prihaja v Slovenijo! 10. julija bo v okviru svetovne turneje "Set The Controls Tour" nastopil s skupino Saucerful Of Secrets v Avditoriju Portorož.

Nick Mason je pred šestimi leti ustanovil superskupino, ki jo je poimenoval po drugem albumu skupine Pink Floyd "A Saucerful of Secrets" iz leta 1968. Skupino sestavljajo še Guy Pratt, kot basist v Floydih od leta 1987 naprej po odhodu Rogerja Watersa, Gary Kemp, znan kot kitarist in pisec pesmi pri Spandau Ballet, kitarist Lee Harris (Blockheads) ter klaviaturist Dom Beken

Izvajajo znamenito in pomembno zgodnje delo skupine Pink Floyd, vključno s skladbami od albuma "The Piper At The Gates of Dawn" iz leta 1967 do albuma "Obscured By Clouds" iz leta 1972, na katerem je med drugim zelo odmevna 23-minutna epska skladba "Echoes".

V zadnjih letih so veliko nastopali po ZDA, Združenem kraljestvu in Evropi, med drugim avgusta lani v Pompejih – na prizorišču, ki je seveda sinonim za glasbo skupine Pink Floyd.
Nick Mason ob tem pravi: "Ko sem pred šestimi leti spet sedel za bobne in smo s skupino ponovno začeli igrati zgodnje pesmi Pink Floyd, je bilo to zame res neverjetno. Z bendom smo upali, da se bomo lahko vrnili na še eno turnejo, zato smo povsem vzhičeni, ko lahko rečemo – nazaj smo!"

Zelo malo skupin je tako kulturno pomembnih kot Pink Floyd. So med najbolje prodajanimi glasbenimi kolektivi vseh časov, Nick Mason pa je ustanovitelj in edini stalni član skupine, ki je igral na vseh albumih in koncertih.

vstopnice
Org.: KODA Events - Predodrom d.o.o. / Vigna PR