SLG Celje: Poglej me! - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Dogodki

SLG Celje: Poglej me! - ODPOVEDANO!
Komedija za abonma in izven
Datum
27.10.2023 (19.30)
Lokacija
Avditorij Portorož
Tip
splošno
,
predstava

Zabavna komedija polna preobratov, nenadnih naključij in absurdnih nesporazumov bo zabavala širše občinstvo.

William Missouri Downs, rojen leta 1955, je ameriški pisatelj, scenarist, komediograf, igralec, režiser in producent. Na UCLA je diplomiral iz scenaristike. Še kot študent filmske šole je za svoje scenarije prejel številna priznanja, vključno z nagrado Jacka Nicholsona. Njegov opus obsega sedemnajst iger in komedij. Zanje je prejel številne ameriške nagrade. Veliko ga uprizarjajo po Ameriki, pa tudi v Španiji, Kanadi, Rusiji, Singapurju, ZAE, Švici, Avstriji, Izraelu, Indiji in Južni Koreji. Pred kratkim se je v gledališču Royal Court v Londonu uvrstil v finale za nagrado Nick Darke. Na Slovenskem se bomo z njim srečali prvič.

Poglej me! (2007) je klasično napisana komedija, ki združuje elemente situacijske in verbalne komike, elemente komedije nravi, mestoma tudi kriminalke in romantičnega trilerja.

Phil je prijazen mladenič, ki je diplomiral iz filozofije, dela pa kot pomočnik računovodja Normana v nekem podjetju. Nesmrtno je zaljubljen v šefovo tajnico Sophio, ki je prav tako diplomirala iz filozofije. Sanjari o njuni skupni prihodnosti in srečnem življenju. Njegova zagledanost je v zabavo celotnemu podjetju. Sophia o tem seveda ne ve ničesar. Poročiti se namerava s šefom, ki sicer ni prijazen, kot je Phil, a ji na prvi pogled morda lahko omogoči srečno in lagodno življenje. Toda to Phila ne ustavi. Hoče dokazati, da je lahko tudi on dobra izbira za lepo Sophio, da si lahko pridobi njeno pozornost, naklonjenost in ljubezen.
A tu nastopi zagata: ne glede na vse njegove pristope Sophia Phila sploh ne zazna, zanjo je popolnoma neviden. V njenem svetu Phil ne obstaja, zdi se, kot da živita v vzporednih resničnostih. Ona je v svojem svetu osredotočena na prihodnost s šefom, Phil v svojem svetu hrepeni po njej, nekje pa obstaja še ženska, ki hrepeni po Philovi pozornosti, on pa seveda zanjo sploh ne ve.

Naslov izvirnika: Cockeyed
Prva slovenska uprizoritev
Režiser: Luka Marcen
Igrajo: Aljoša Koltak, Žan Brelih Hatunić, Lucija Harum, Lovro Zafred, Đorđe Dimitrijević, k. g., David Vitez, k. g.
Premiera: 14. oktober 2022
Predstava traja 1 uro in 10 minut in nima odmora.

Vstopnina: 20 €, 18 € za študente in upokojence (v prodaji od 14. 10. dalje)

Uprizoritvene pravice za Cockeyed pridobljene po pogodbi s Concord Theatricals v imenu Samuel French, Inc., www.concordtheatricals.com.
Org.: Avditorij Portorož