Fabbro/Turk Eternal Dualitiy - Predstavitev albuma "Astor" - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Dogodki

Fabbro/Turk Eternal Dualitiy: Predstavitev albuma "Astor"
Koncert
Datum
13.3.2023 (19.00)
Lokacija
Mediadom Pyrhani, Piran
Tip
koncert
,
splošno
,
glasba

Lokalna glasbenika Žiga Fabbro in Samo Turk, ki skupaj delujeta pod imenom Fabbro/Turk Eternal Duality, sta konec decembra v samozaložbi izdala svoj drugi album z naslovom Astor. Album sestavlja devet kompozicij argentinskega skladatelja Astorja Piazzolle ob dveh njegovih pomembnih obletnicah – 100. obletnica rojstva ter 30. obletnica smrti.

V redko slišani kombinaciji klasične kitare in klarineta oz. saksofona sta se glasbenika lotila njegovih bolj znanih kompozicij, kot so Histoire du Tango, Oblivion in Libertango. Album sta v dveh dneh v začetku leta 2022 posnela v studiu Barn v Gorenji Trebuši.

Žiga Fabbro in Samo Turk glasbeno sodelujeta že polni dve desetletji. Od jazz-fusion začetkov v zasedbi Strawberry Jam preko neštetih zasedb in projektov do sodelovanja v aktualni postavi alt/art rockerjev Toxine. Vzporedno s tem že od leta 2007 igrata tudi kot duo. Leta 2020 sta pod imenom Fabbro/Turk Eternal Duality izdala prvenec #FTED, ki je združil klasiko, jazz, tango in konkretno glasbo. Konec leta 2022 sta se z albumom ASTOR poklonila velikemu skladatelju Astorju Piazzolli.


Vstop prost.Org.: Avditorij Portorož - Portorose