Abonma Grande 2022/23: Brass bend Slovenija - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Dogodki

Abonma Grande 2022/23: Brass bend Slovenija
Koncert orkestrske glasbe
Datum
21.1.2023 (19.00)
Lokacija
Avditorij Portorož
Tip
koncert
,
splošno
,
glasba

Kulturno umetniško društvo Brass Band Slovenija (Društvo BBS) je prvi brass band v Sloveniji v klasični zasedbi po angleškem vzoru, kar pomeni, da ga sestavljajo le trobila in tolkala. Orkester sestavljajo večinoma študenti glasbe in akademsko izobraženi glasbeniki, ki jim glasba predstavlja mnogo več kot le hobi.

Smo mlad orkester, ki je bil ustanovljen leta 2006 in deluje v polnem zagonu. Orkestru že dvanajsto leto dirigira Aleksander Čonč.
Prizadevamo si širiti glasbeno kulturo, zato zelo radi sodelujemo z ostalimi glasbeniki, med katerimi so solisti: trobentač Franc Kosem, svetovno priznan trobentač Allen Vizzutti iz Seattla v ameriški zvezni državi Washington, pevski solisti: Daniel Gajšt, Renata Gračnar, Lucija Harum, Žan Hauptman, Rahela Horvat Toš, Alen Kirbiš, Amanda Stojović, Urška Škafar, Patricija Škof, Marjan Trček in Maja Žumer ter pevski zbori: Akademski pevski zbor Maribor, Mešani pevski zbor Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška Maribor, Mešani pevski zbor Laudamus, Mešani pevski zbor II. gimnazije Maribor, Moški pevski zbor France Marolt – Malečnik, Vokalna skupina CEZAM in otroški pevski zbori mariborskih osnovnih šol.

Vsako leto se predstavimo z celovečernim koncertom, kjer vsakokrat navdušimo publiko, saj si prizadevamo organizirati večje projekte, ki so velikokrat podkrepljeni s sceno, kostumografijo in projekcijami, kar pripomore h globljemu dojemanju glasbe. Izziv nam je, da se preizkušamo v raznih glasbenih zvrsteh, ki velikokrat niso specifične za našo zasedbo, tako smo se že lotili filmske glasbe, jazz glasbe, muzikalov in koncerta, na katerem smo se sprehodili skozi zgodovinski razvoj glasbe, kar pomeni, da smo glasbo interpretirali na različne načine, kot se je tudi interpretacija razvijala skozi čas.

V okviru trobilnega orkestra BBS deluje tudi trobilni ansambel, ki je primeren za manjše prostore, saj zasedba variira od kvinteta do 16 članskega ansambla.

Koncert prirejamo v sodelovanju z Društvom Prijateljev glasbe Koper.

vstopnice