40. festival Melodije morja in sonca - Portorož in Piran
Show menu

Dogodki

40. festival Melodije morja in sonca
Festival zabavne glasbe
Datum
10.7.2021 (ob 20.45)
Lokacija
Amfiteater Avditorija Portorož
Tip
koncert
,
festival
,
zabava
,
splošno
,
glasba

Na 40. festivalu Melodije morja in sonca se bodo za Veliko nagrado MMS in nagrade strokovne žirije (nagrada Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oz. avtorja, za najboljše besedilo, najboljšo glasbo in najboljšo izvedbo) potegovali:
tri tekmovalke - Eva Boto (Kdo ti bo dušo dal), Tatjana Mihelj (Ples v dežju), Saša Lešnjek (Kaj bi svet brez upanja); štirje moški tekmovalci - Boštjan Pertinač (Plima), Tomaž Hostnik (Ti sploh ne veš), Sebastian (Ne spim!), Franco Ceroici v sodelovanju s Teom Collorijem (Kjer se cesta konča); v duetu  Samuel Lucas in Maja Založnik (Kdo smo?) ter Gal Gjurin in Manca Fekonja (In še zadnja zvezda vzide); in trojica skupin - Platana (V globino srca), Gedore (Ona), Rok Ferengja in Erosi (Mlada luna). Za primer diskvalifikacije ali odpovedi ene oz. dveh skladb sta kot rezervi izbrana še Etienne (Galeb) in Saša Jovičić (Morje sred noči).
Med avtorji izbranih skladb so prisotna priljubljena in priznana imena domače glasbene scene.

Vrstni red nastopa bo določen glede na dinamiko skladb, število nastopajočih in uporabljene inštrumente ter bo znan na novinarski konferenci prvi teden v juniju.
Prireditev bo v živo s pričetkom ob 21.uri na TV SLO 1 prenašala RTV Slovenija. 

Org.: Avditorij Portorož – Portorose, Občina Piran, RTV Slovenija