Tartini 250: Koncert "Venice Baroque Orchestra" & Giuliano Carmignola - Portorož in Piran
Show menu

Dogodki

Tartini 250: Koncert "Venice Baroque Orchestra" & Giuliano Carmignola
Vabljeni na otvoritveni koncert Tartini festivala v Piran.
Datum
20.8.2020 (20.30)
Lokacija
Cerkev Sv. Jurija, Piran
Tip
kultura
Nastopili bodo Venice Baroque Orchestra in solist Giuliano Carmignola (violina).


Program:

  • Francesco Saverio Geminiani (1687 – 1762): Concerto grosso v d-molu “La follia”
  • Giuseppe Tartini (1692 – 1770): Sonata a quattro v D-duru za godala in b.c. št. 3
  • Giuseppe Tartini (1692 – 1770): Koncert v h-molu za violino, godala in b.c., D 125
  • Giuseppe Tartini (1692 – 1770): Koncert v A-duru za violino, godala in b.c., D 96

Italijanski Beneški baročni orkester, ki ga je leta 1997 ustanovil čembalist, raziskovalec in dirigent Andrea Marcon, velja za enega najodličnejših sestavov, ki se posvečajo izvajanju koncertne in operne glasbe 17. in 18. stoletja na historičnih glasbilih. Pod Marconovim vodstvom orkester oživlja pozabljene mojstrovine tega zgodovinskega obdobja oziroma na novo osmišlja dobro znana dela. V duhu pravega baročnega orkestra se njegov obseg in zasedba spreminjata glede na zahteve repertoarja. Rdeča nit so Vivaldijeve skladbe, tako tiste že uveljavljene, kot skoraj nepoznane. Glasbeniki navdušujejo občinstvo po vsem svetu s svežo energijo, slogovno izstopajočo izraznostjo in briljantno jasnostjo godalnega zvoka.

Giuliano Carmignola, aristokrat med violinisti, kakor so ga poimenovali v reviji Gramophone, je posebno domač v repertoarju italijanske glasbe 18. stoletja. Sodeluje z Beneškim baročnim orkestrom, Komornim orkestrom iz Basla, Il giardino armonico, Akademijo za staro glasbo iz Berlina ter drugimi. Uveljavil se je tudi kot dirigent številnih vidnih orkestrov. Obsežna je prav tako njegova diskografska dejavnost. Snemal je za številne ugledne založbe (med drugim violinske koncerte J. S. Bacha z glasbeniki Concerta Köln), trenutno pa ga veže ekskluzivna pogodba z založbo Deutsche Grammophon.

*****************************

Nakup vstopnic:


Prosimo vas, da si vnaprej zagotovite vstopnice za posamezne koncerte (na prodajnih mestih Eventim). V primeru, če bo za posamezni koncert večje število obiskovalcev od predvidenih mest, vsi nadaljnji obiskovalci do prizorišča žal ne bodo mogli dostopati.

Vstopnice za Tartini festival lahko kupite uro pred koncertom na prizorišču dogodka ali v predprodaji na prodajnih mestih Eventim, TIC Piran in Tartinijeva hiša Piran.

Spletna prodaja: www.eventim.si

Telefonska prodaja: 01 420 5000

Naročila sprejemajo tudi na e-naslovu: info@tartinifestival.org.

Otvoritveni koncert 20. 8. 2020: 20,00 €. Več informacij o programu in nakupu vstopnic: https://www.tartinifestival.org/domov

Org.: Tartini 250
.