Tartini 250: Koncert "I Filarmonici di Roma" & Uto Ughi - Portorož in Piran
Show menu

Dogodki

Tartini 250: Koncert "I Filarmonici di Roma" & Uto Ughi
Portoroški amfiteater bodo preplavile melodije piranskega virtuoza, ki jih bodo izvajali I Filarmonici di Roma in solist na violini Uto Ughi.
Datum
2.8.2020 (20.00)
Lokacija
Amfiteater Avditorija Portorož
Tip
kultura
Komorni orkester I Filarmonici di Roma je leta 1976 ustanovil njegov vodja prof. Guido Casarano. Ansambel, ki je že s prvimi koncerti požel priznanje strokovne kritike in občinstva, je do danes sodeloval z najvidnejšimi dirigenti in solisti, v zadnjem obdobju koncentira z violinistom in dirigentom Utom Ughijem, s katerim v različnih sestavih izvaja obsežen repertoar skladb od baroka do sodobnosti. Orkester je nastopil na prireditvi ob 100.obletnici Respighijevega rojstva v Benetkah, na festivalu Omaggio a Venezia v čast Arturju Rubinsteinu, redno sodeluje z italijanskim radijem in televizijo in glasbenimi založbami (RCA VictorRed Scal, BMG-Ricordi) ter koncertira v humanitarne namene. Odmevna so bila njegova gostovanja v Mehiki, Kanadi (gostovanje pod okriljem Akademije sv. Cecilije), Indiji, na Bližnjem vzhodu, v Rusiji in baltskih državah.

Uto Ughi velja za enega največjih živečih violinistov v Italiji, poleg koncertiranja z največjimi orkestri je dejaven tudi na področju promocije glasbene kulture.Je ustanovitelj več glasbenih festivalov (Omaggio a Venezia, Omaggio a Roma, Uto Ughi per Roma) in soustanovitelj nagrade Una vita per la Musica. Tudi sam je prejemnik številnih nagrad, med drugim je bil imenovan za viteza velikega križa.


Vstopnina: 12 eur, za študente in upokojence 8 eur

Org.: Tartini 250.