22. FSF - Festival slovenskega filma - Portorož in Piran
Show menu

Dogodki

22. Festival slovenskega filma
Filmske projekcije in spremljevalni program.
Datum
17.9. - 22.9.2019 (od 10.00 dalje)
Lokacija
Avditorij Portorož, Razstavišče Monfort
Tip
festival
,
film
Festival slovenskega filma (FSF) je pregled slovenske avdiovizualne produkcije, ki vsako leto predstavi produkcijo celovečernih in kratkih igranih, dokumentarnih ter animiranih filmov, ki so nastali v Sloveniji v preteklem letu. Na festivalu se podeljuje nagrada Metoda Badjure za življenjsko delo, ki je najuglednejša nagrada na področju filmskega ustvarjanja na slovenskem. Strokovna žirija festivala podeljuje nagrade Vesna za najvidnejše dosežke filmskih ustvarjalcev v preteklem letu.Vesna simbolizira moč junakinje iz legendarnega istoimenskega filma, ki ga je leta 1955 režiral František Čap, režiser češkega rodu, ki danes predstavlja enega stebrov zgodovine slovenskega filma.Festival je naslednik Tedna domačega filma v Celju, ustanovljenega v sedemdesetih letih 20. stoletja, ki se je po osamosvojitvi preimenoval v Slovenski filmski maraton in se preselil v Portorožu, kjer po nekaj migracijah festival domuje še danes.

Festival slovenskega filma je nacionalni dogodek, na katerem se srečujejo filmski ustvarjalci,strokovna javnost, mednarodni gostje in drugi ljubitelji filma.

Za informacije, program in druge zanimivosti o Festivalu slovenskega filma in pripravah na 22. edicijo dobite s klikom na spodnji link.


Organizator: Festival slovenskega filma.


22. FSF - Festival slovenskega filma