Luka Koper 7. Istrski maraton - Portorož in Piran
Show menu

Dogodki

Luka Koper 7. Istrski maraton
Istrski maraton povezuje štiri istrska mesta: Ankaran, Izolo, Koper in Piran. Promovira zdrav način življenja in preživljanja prostega časa v čistem in zdravem okolju, kar Istra nedvomno je.
Datum
10.10. - 11.10.2020 ()
Lokacija
Ankaran, Koper, Izola, Portorož, Piran
Tip
zabava
,
glasba
,
šport
Istrski maraton je prestavljen na novi datum: 10. in 11. oktober 2020!

Istrski maraton povezuje štiri istrska mesta: Ankaran, Koper, Izolo in Piran. Je predvsem športni dogodek, a organizatorji si prizadevajo, da bi bil obarvan tudi turistično in trajnostno, saj promovira zdrav način življenja in preživljanja prostega časa v čistem in zdravem okolju, kar Istra nedvomno je. Start in cilj paradne discipline, maratona, bosta letos v Portorožu, maratonci pa bodo ponovno po dolgem pretekli slovensko Istro. Polmaraton bo potekal od Kopra do Portoroža, popolnoma na novo je speljana trasa rekreativnega teka, ki bo razkrila lepote polotoka Seča in ga bodo tekači obkrožili večinoma po ravnem. Rekreativni tek je namreč posvečen občini, ki gostuje maraton.
Istrski maraton - uvod v glavno turistično sezono Istre
Po novoletnem zatišju se ob veliki noči Istra prebuja in pripravlja na sprejem poletnih turistov. April je pravi čas, da se z veliko prireditvijo poletno turistično sezono nekoliko podaljša in da se vanjo vključi tudi velikonočne praznike. Istrski maraton in njegovi  številni spremljevalni dogodki potrjujejo resnico, da je Istra zanimiva v prav vseh letnih časih.

Najbolj slikovit slovenski maraton
Posebnost Istrskega maratona je, da se proga maratona vselej nekoliko spremeni, saj se prilagaja posameznim startom in ciljem. Start in cilj Istrskega maratona se vsako leto selita iz mesta v mesto.
Tako zanimivo progo, kot jo vsako leto posebej pripravi za udeležence najdaljše preizkušnje Istrskega maratona, lahko pričara le ta konec Primorske s svojo pestrostjo in razgibanostjo. Naša Istra se maratoncem predstavi v svoji najlepši luči, z morjem ob boku, s predori Parencane, z oljkami nad glavami in razgledom po kakijih … Proga z 280 metri vzponov sodi med zahtevnejše, zato pridejo v Istro res kleni maratonci. Progi polmaratona in rekreativnega teka sta manj zahtevni in temu primerno je na njih tudi številnejša udeležba.

VIZIJA
Istrski maraton je postal ena najbolj znanih tekaških prireditev v Sloveniji, z drugo najbolj množično udeležbo tekačev in z eno najbolj slikovitih prog daleč naokoli. Naša želja je postati elitna tekaška prireditev, ki bo najverjetneje omejevala število udeležencev, a vsako leto tekačem in navijačem ponudila nekaj več, nekaj boljšega in drugačnega. Istrski maraton ni in ne bo copy paste zadeva, to bo vselej enkratno in neponovljivo doživetje! 

POSLANSTVO
Istrski maraton spodbuja aktivno preživljanje prostega časa in zdrav način življenja ter hkrati služi kot motiv srečevanja ljudi s podobnim življenjskim slogom.
Nasvidenje 10. in 11. oktobra 2020 v Ankaranu!

Več informacij Prijava

OBVESTILO O SPREMEMBI PROMETNEGA REŽIMA


Priporočamo, da vse svoje aktivnosti prilagodite zaporam. V kolikor potrebujete dodatne informacije o zaporah, tudi v drugih krajih, kjer poteka trasa tekov, lahko kontaktirate organizatorja.

Več informacij o prireditvi dobite na www.istrski-maraton.si 
Vnaprej hvala za razumevanje in sodelovanje, pa lepo vabljeni na prireditev!

Organizator: Društvo Istrski maraton
Kontakt: 070 720 940 in info@istrski-maraton.si