42. Piranski glasbeni večeri - festival komorne glasbe - Portorož in Piran
Show menu

Dogodki

42. Piranski glasbeni večeri
Festival komorne glasbe je že 42 let zapored čudovita zvočna kulisa poletnih večerov v Piranu.
Datum
2.7.2020, 9.7.2020, 16.7.2020, 23.7.2020 (ob 21:00)
Lokacija
Križni hodnik Minoritskega samostana Piran
Tip
koncert
,
kultura
,
festival
,
glasba
Piranski glasbeni večeri Programska ter organizacijska zaveza uvrščata festival med današnjo elito komornih festivalov. 

Namen festivala je nadaljevati z glasbeno tradicijo, začeto s slovitim violinistom in skladateljem Giuseppejem Tartinijem in Accademio dei Virtuosi iz 18. stoletja in krepiti čezmejno sodelovanje. V treh desetletjih je nastopilo preko 200 solistov in ansamblov iz Slovenije in tujine. Programska pestrost se kaže tako v izvajalskih zasedbah kot v izboru avtorjev oziroma obdobij, ki jih le-ti predstavljajo: od srednjeveške pesmi preko baročnih mojstrov, velikanov klasicizma, do romantikov in sodobnih skladateljev ter glasbenih novitet uveljavljajočih se skladateljev.

Koncerti predstavljajo dodatno specifično vsebinsko bogatitev koncertne ponudbe v širšem okolju oziroma edino tovrstno koncertno ponudbo na vrhunski ravni v slovenski Istri.

Mednarodni komorni festival Piranski glasbeni večeri že štiri desetletja ponuja vrhunske poletne koncerte v Piranu, kjer se čudovita zvočna kulisa postavlja ob bok arhitekturni. Programska in organizacijska zaveza uvrščata festival med elito komornih festivalov. Namen festivala je nadaljevati z glasbeno tradicijo, začeto s slovitim violinistom in skladateljem Giuseppejem Tartinijem ter Accademio dei Virtuosi iz 18. stoletja in krepiti čezmejno sodelovanje. Programska pestrost se kaže tako v izvajalskih zasedbah kot v izboru avtorjev oziroma obdobij, ki jih le-ti predstavljajo: od srednjeveške pesmi preko baročnih mojstrov, velikanov klasicizma, do romantikov in sodobnih skladateljev ter glasbenih novitet uveljavljajočih se skladateljev. V štiridesetih letih je na Piranskih glasbenih večerih nastopilo preko 230 solistov in ansamblov iz Slovenije in tujine. Koncerti Piranskih glasbenih večerov umeščajo Piran v središče unikatnega vrhunskega komornega muziciranja v slovenski Istri in širše. 
Vabljeni k poslušanju.Vljudno vabljeni!

Organizator: Avditorij Portorož - Portorose
Letak (294 KB)