41. Piranski glasbeni večeri - festival komorne glasbe - Portorož in Piran
Show menu

Dogodki

41. Piranski glasbeni večeri
Festival komorne glasbe je že 41 let zapored čudovita zvočna kulisa poletnih večerov v Piranu.
Datum
4.7.2019, 11.7.2019, 18.7.2019, 25.7.2019 (ob 21:00)
Lokacija
Križni hodnik Minoritskega samostana Piran
Tip
koncert
,
kultura
,
glasba
Piranski glasbeni večeri Programska ter organizacijska zaveza uvrščata festival med današnjo elito komornih festivalov. 

Namen festivala je nadaljevati z glasbeno tradicijo, začeto s slovitim violinistom in skladateljem Giuseppejem Tartinijem in Accademio dei Virtuosi iz 18. stoletja in krepiti čezmejno sodelovanje. V treh desetletjih je nastopilo preko 200 solistov in ansamblov iz Slovenije in tujine. Programska pestrost se kaže tako v izvajalskih zasedbah kot v izboru avtorjev oziroma obdobij, ki jih le-ti predstavljajo: od srednjeveške pesmi preko baročnih mojstrov, velikanov klasicizma, do romantikov in sodobnih skladateljev ter glasbenih novitet uveljavljajočih se skladateljev.

Koncerti predstavljajo dodatno specifično vsebinsko bogatitev koncertne ponudbe v širšem okolju oziroma edino tovrstno koncertno ponudbo na vrhunski ravni v slovenski Istri.

Mednarodni komorni festival Piranski glasbeni večeri že štiri desetletja ponuja vrhunske poletne koncerte v Piranu, kjer se čudovita zvočna kulisa postavlja ob bok arhitekturni. Programska in organizacijska zaveza uvrščata festival med elito komornih festivalov. Namen festivala je nadaljevati z glasbeno tradicijo, začeto s slovitim violinistom in skladateljem Giuseppejem Tartinijem ter Accademio dei Virtuosi iz 18. stoletja in krepiti čezmejno sodelovanje. Programska pestrost se kaže tako v izvajalskih zasedbah kot v izboru avtorjev oziroma obdobij, ki jih le-ti predstavljajo: od srednjeveške pesmi preko baročnih mojstrov, velikanov klasicizma, do romantikov in sodobnih skladateljev ter glasbenih novitet uveljavljajočih se skladateljev. V štiridesetih letih je na Piranskih glasbenih večerih nastopilo preko 230 solistov in ansamblov iz Slovenije in tujine. Koncerti Piranskih glasbenih večerov umeščajo Piran v središče unikatnega vrhunskega komornega muziciranja v slovenski Istri in širše. 
Vabljeni k poslušanju.

4. Julij   Goran Bojčevski  duo: Goran Bojčevski  –  klarinet,  Jan Sever – klavir
11. Julij  Matic Dolenc – kitara
18. Julij Trio Lazar Muhadinović – flavta, Ivanka Muhadinović – flavta, Milica Muhadinović – harmonika
25. Julij  Trio L’Anima: Nastja Cajhen Rode – violina, Metka Pupis – klarinet,  Marija Vukoja Plavčak– harmonika

Vstopnina: 14 €, 12 € za študente in upokojence. Paket vstopnic za vse koncerte 40 €.

Organizator: Avditorij Portorož.

Vljudno vabljeni!

Organizator: Avditorij Portorož - Portorose