Blog - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Top jesensko - zimska doživetja za družine

Ko jesen potrka na vrata, Portorož in Piran spremenita svojo podobo. Tople barve jesenskega listja vas pozdravljajo na vsakem koraku in razvaja vas vonj svežega morskega zraka, ki napolni pljuča. A veste, zakaj je ta pozimi še posebej dobrodošel?

Hladnejši dnevi so idealen čas, da svoje najdražje popeljete na nepozabne jesensko-zimske dogodivščine v Portorož in Piran. Saj veste, nič ni pomembnejšega od kakovostno preživetega časa s svojimi najbližjimi, zato si privoščite oddih in se prepustite brezskrbnemu uživanju ter tkanju dragocenih spominov.

Oddih ob morju je lahko izjemno koristen tudi za otroke z dihalnimi težavami, saj mediteranska klima blagodejno vpliva na njihovo zdravje. Pravzaprav boste pozitivne učinke mediteranskega okolja že po nekaj uricah začutili prav vsi družinski člani.

In kje začeti?

Potopite se v čarobni podvodni svet – kar na kopnem

Akvarij Piran in Čarobni svet školjk sta edinstveni dogodivščini, primerni tako za družine z majhnimi otroki kot tudi za večje radovedneže. Kar na kopnem se lahko odpravite na pustolovščino pod morsko gladino in spoznate raznovrstna bitja, ki domujejo v slovenskem morju.

Opazovanje pisane druščine ribic in morskih čudes s pravim morskim psom na čelu bo zagotovo vzbudilo veliko zanimanja in nasmeh na vašem obrazu. Nato pa se podajte še v Muzej školjk, kjer boste lahko občudovali neverjetno raznolikost morskih zakladov. Sprehodite se skozi bogato zbirko školjk, polžev in drugih morskih fosilov ter si oglejte delček neverjetne zgodovine našega planeta.

Družinsko doživetje ob odkrivanju kulturne dediščine Portoroža in Pirana

Tudi pri odkrivanju kulturnih znamenitosti Portoroža in Pirana vas čaka pravo popotovanje skozi čas. Vsak korak vam bo razkril bogato dediščino, ki je prežeta z zgodovino, umetnostjo in značilno arhitekturo. Otroci bodo navdušeni nad detajli, ki jih bodo odkrili med ogledom znamenitosti, za hip pa se bodo zagotovo ustavili tudi ob navdušujočih razgledih, na primer z mogočnega piranskega obzidja ali s piranskega zvonika. Umetniška dela, ki jih boste skupaj občudovali v mestnih muzejih in galerijah, bodo spodbudila njihovo domišljijo in ustvarjalnost.

Piran čaka, da odkrijete njegove legende

Bi radi spoznali Piran na najsodobnejši način? Naložite si mobilno aplikacijo Nexto in pustite obogateni resničnosti, da vas vodi na ogled mesta skozi poučne kvize in igrive izzive.

Kaj lahko pričakujete? Na pustolovščini po znamenitostih Pirana boste srečali legende tega srednjeveškega bisera. Z aktivnim raziskovanjem boste spoznali zgodovinske like, reševali uganke, odklepali virtualne spominke in se popolnoma prepustili preteklosti.

Dovolite si brezmejnost otroške domišljije

Portorož in Piran sta prava pravljična kulisa, ki otrokom ponuja priložnost za odkrivanje zgodovinskih skrivnosti na zabaven in interaktiven način. Skupaj se odpravite na doživetje »Zaživi kot Solinar«, kjer se boste vživeli v vlogo solinarja in spoznali, kako se po več kot 700 let stari tradiciji pridobiva Piranska sol. Otroci se bodo preizkusili v solinarskih dejavnostih in spoznali, zakaj je slovenska sol tako kakovostna.

Za ljubitelje zgodb o vitezih in princesah pa je prava izbira »Postani hrabri vitez v Piranu«. Skupaj s svojimi malčki se lahko podate na voden ogled piranskega obzidja, se preizkusite v lokostrelstvu in spoznate skrivnosti življenja v srednjem veku.

Za konec še skok v termalne bazene

Po dopustu z družino domov odhajate bogatejši

Ko se boste poslovili od Portoroža in Pirana, boste s seboj odnesli spomine in toplino. Ne glede na to, ali ste uživali v pustolovščinah akvarija in muzeja školjk, se podali na raziskovanje kulturnih znamenitosti ali se preizkusili v vlogah vitezov in solinarjev, ste zagotovo ustvarili neprecenljive trenutke s svojo družino. To je tisto, kar resnično šteje – dragocen čas, ki ste ga preživeli skupaj, smeh in veselje.

Komaj čakamo, da vas ponovno gostimo. Prisrčno vabljeni!