Blog - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Zakaj je vredno obiskati Portorož in Piran izven turistične sezone?

Mnogi Portorož in Piran poznate predvsem kot priljubljeno poletno destinacijo, vendar obstaja mnogo razlogov, zakaj je njuno lepoto vredno odkrivati tudi izven turistične sezone. Oba namreč ohranjata svoj čar in igrivost tudi, ko poletno sonce zamenjajo tople jesenske barve.

Portorož in Piran se izven sezone potopita v mir in spokojnost, kjer v določenem trenutku obstajate le vi, svež morski zrak ter zapeljiv vonj po soli. Ni slabo, kajne? Odkrivate lahko bogato zgodovino sredi slikovitih uličic, po katerih odmevajo vaši koraki, občudujete arhitekturne bisere, ki nosijo zgodbe preteklosti, in se prepustite lokalnemu utripu, ki ohranja svojo avtentičnost vse leto. Sprehodite se po ozkih ulicah, poskusite okusne kulinarične dobrote ali pa dan preživite v toplini centrov dobrega počutja, ki vas bodo razvajali.

Sprostitev v objemu mediteranskega utripa brez sezonske gneče

Zamislite si Portorož in Piran kot dva odlična filma, ki ju lahko gledate znova in znova, v vsakem letnem času, in vsakokrat boste opazili nekaj novega ali drugačnega. Obisk teh čarobnih krajev v različnih letnih časih ponuja povsem novo in edinstveno doživetje. Kdo ve, morda boste odkrili tisto skrito ulico, ki ste jo lansko poletje spregledali, ali pa se boste zaljubili v zimski utrip, ko sta mesti osvetljeni s prazničnimi lučkami.

Preberite razloge, zakaj izkusiti njune čare tudi izven glavne turistične sezone.

Nižje cene nastanitev in večja izbira

Ko se toplo poletno sonce poslovi in se množice turistov razkropijo iz Portoroža in Pirana, se odprejo nove priložnosti. Ne glede na to, ali se želite razvajati v luksuzu ali vam prija nekaj bolj preprostega, lahko izven glavne sezone uživate v res širokem naboru nastanitev.

Odlična dostopnost brez gneče

V jesenskem in zimskem času se vam bodo na obalnih cestah namesto preglavic in čakanja v zastojih odpirali čudoviti pogledi na razburkano morje in zlato obarvane sončne zahode. Sprostite se ob zvokih valov, zadihajte svež morski zrak in užijte vse čare mirnega obmorskega utripa.

Se zimski pobeg na morje obrestuje? Seveda!

V Portorožu in Piranu lahko uživate v prijetnem mediteranskem podnebju tudi v zimskih mesecih. Temperature ob morju so običajno tudi v najhladnejših mesecih višje kot na celini. Ob svežem morskem zraku in toplem soncu boste lahko še vedno uživali v sprehodih ob plaži, posedanju na terasah kavarn ter odkrivanju skritih kotičkov.

Ogled znamenitosti brez množic

Izven sezone lahko na še pristnejši način doživite bogato kulturno in naravno dediščino Portoroža in Pirana. Obiščite čudovite cerkve, se podajte v muzeje in galerije ali zavijte na Forma Vivo, ki jo obdaja bujna narava in se ponaša s čudovitim razgledom na portoroški zaliv. Brez gneče in vrveža lahko užijete razkošje časa in se zares poglobite v vse drobne malenkosti. Navežite stik z domačini, ki vam bodo z veseljem izdali kakšno skrivnost ali vas popeljali naokoli, kot da bi imeli svojega osebnega vodiča, in se poglobite v zgodbe, ki jih skrivajo stari zidovi in ozke ulice.

Kdo ve, morda boste srečali lokalnega ribiča, ki vam bo zaupal skrivnost mesta, ali pa odkrili novo kavarno, kjer vas bo navdušila bogata izbira.

Kopanje pozimi? Seveda!

Kdo je rekel, da morje in jesen oziroma zima ne gredo skupaj? V Portorožu je vse mogoče! Zahvaljujoč ogrevani morski vodi se lahko prepustite osvežitvi in uživate v kopanju ter vodnih aktivnostih tudi, ko zunaj brije burja.

Jesensko-zimski dogodki, ki oživijo Portorož in Piran

Izven turistične sezone v čudovitih obmorskih mestih še zdaleč ni tako mirno, kot se zdi na prvi pogled. Čeprav ni tipične poletne gneče, mesta oživijo na svoj edinstven način. Zvrstijo se namreč številni dogodki za obiskovalce vseh starosti. Uživajte v Festivalu penin, Mesecu penin, Prazniku kakijev, martinovanju, tradicionalnem silvestrovanju v Piranu, novoletnem skoku v morje ter drugih dogodkih, ki jih lahko spremljate tukaj. Prepustite se živahnosti in veselju prireditev, ki združujejo kulturo, gastronomijo, tradicijo in zabavo obenem. Najnovejšim informacijam o dogodkih in drugim zanimivostim lahko sledite tudi na našem Instagram profilu.

Izkusite lokalna kulinarična razvajanja

Portorož in Piran slovita po vrhunski kulinariki in tudi izven sezone lahko uživate v prednostih prvovrstnih kulinaričnih izkušenj. Obiščite restavracije, ki se ponašajo z lokalnimi specialitetami, ter se prepustite razvajanju s svežimi morskimi dobrotami in drugimi okusnimi jedmi. Ste se kdaj vprašali, kako bi bilo okusiti slanost morja, prepleteno z aromo sveže trte? Kako bi se počutili, če bi lahko začutili zgodbo o prepletanju dveh kultur v eni jedi? Izkoristite priložnost in se predajte nepozabnim kulinaričnim mojstrovinam!

Zdaj veste, da Portorož in Piran nista le poletni destinaciji. Namesto gneče in žgočih sončnih žarkov vas bo pričakala kopica ugodnosti, ki jih enostavno morate doživeti. Izven turistične sezone vas Portorož in Piran vabita ter velikodušno pozdravita s svojo posebno atmosfero, nižjimi cenami, večjo dostopnostjo, kulturnimi dogodki, bogato wellness ponudbo, odlično kulinariko in še mnogimi drugimi čari. Prepustite se upočasnjenemu utripu, sprostitvi in raziskovanju ter odkrijte ta slovenska bisera na povsem drugačen način.

Pokukajte v bogato izbiro nastanitev in rezervirajte svoj termin za nepozaben odklop.