Blog - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Kaj početi v Portorožu in Piranu ob slabem vremenu?

Obisk Portoroža in Pirana je lahko prava dogodivščina tudi, če vas preseneti dež. Sprehod z dežnikom, opazovanje, kako dežne kapljice padajo na morsko gladino ali srkanje soka na eni izmed mnogih teras s pogledom na morje so lahko prava popestritev.

Nadenite si nasmeh na obraz in izkoristite priložnost, da nekoliko prilagodite svoje načrte ter doživite še marsikaj novega. Za vas smo pripravili širok nabor idej in zanimivih dejavnosti, ki jih lahko počnete v Portorožu in Piranu ob slabem vremenu.


Doživetja za družine ob slabem vremenu

Začnite dan s plavanjem in igrami na vodi v enem izmed številnih bazenov z ogrevano morsko vodo z razgledom na morje, kjer je zabava za otroke in odrasle zagotovljena. Sprostite adrenalin na vodnih toboganih, soočite se s plavalnimi izzivi ali si privoščite miselni odklop v objemu morske vode. Zaokrožite svoj dan z obiskom enega od centrov dobrega počutja, ki se ponašajo z bogato ponudbo storitev. Prepustite se sproščujoči masaži, začutite blagodejne učinke talasoterapije ali pa uživajte v savni z razgledom na morje. 

Obisk Pirana popestrite s spoznavanjem pestrega morskega sveta v Akvariju Piran in Muzeju školjk, kjer hranijo največjo zbirko polžev in školjk slovenskega morskega in kopenskega sveta. Otroci bodo navdušeno opazovali barvite ribe, morske organizme in druge morske prebivalce, obenem pa se bodo lahko podučili o raznolikem podvodnem svetu. 

Če radi ustvarjate, vas vabimo v Mediadom Piran, kjer boste lahko kreirali digitalne umetnine, se preizkusili v ustvarjanju animacij ali raziskovali svet virtualne resničnosti. Pustite svoji domišljiji prosto pot in uživajte v skupnih ustvarjalnih trenutkih s svojimi najdražjimi. 

Spoznajte skrivnostni svet delfinov v Centru za delfine Morigenos, prisluhnite zvokom morja in morskih živali ter se preizkusite v veščinah morskih raziskovalcev. V osrčju Sečoveljskih solin domuje Muzej solinarstva, kjer muzejske vsebine prikazujejo zgodovino solin ter delo in način življenja solinarjev. V Centru za obiskovalce v Krajinskem parku Strunjan vas bodo z veseljem popeljali skozi muzejsko zbirko ter vas podučili o bogati flori in favni tega zaščitenega območja. 


Dogodivščine za otroke

V času počitnic se lahko vaš otrok spremeni v hrabrega viteza Pirana in izkusi povsem nov način odkrivanja biserov slovenske obale. Prelevi pa se lahko tudi v čisto pravega solinarja in v dogodivščini Zaživi kot solinar pobliže spozna solinarsko dediščino ter se zave, koliko trdega dela in starodavnega znanja je potrebnega, da lahko uživamo sol najvišje kakovosti.

Razvajanje v wellnessu za vse okuse

Ko vas presenetijo dežne kaplje, si vzemite čas zase. Obiščite katerega izmed vrhunskih centrov dobrega počutja, ki vas lahko razvajajo z bogato ponudbo zdravstvenih, sprostitvenih in kozmetičnih storitev, ali pa zaplavajte v bazenih z ogrevano morsko vodo v enem izmed morskih vodnih parkov.

Portorož in Piran ponujata tudi bogat nabor savn, storitev talasoterapije, masaž in še mnogo več, da lahko poskrbite za svoj imunski sistem ter dobro počutje.

Piranski ribiči vedo skrivnost … :)

Piranski ribiči so že od nekdaj znani po odlični sposobnosti napovedovanja vremena. Ne veste, kdaj lahko pričakujete ploho? Domačini se pogosto šalijo: »Če prihaja s Trsta, manjkata še dva prsta.« Če se torej temni oblaki približujejo iz smeri Trsta, raje brž pod kap, da vas ne ulovi dež.

Od sprehodov po slikovitih poteh do escape pustolovščine

Kadar nas razvaja lepo vreme, je ponudba aktivnosti še toliko pestrejša. Sprehodite se po slikovitih ulicah Pirana, spoznavajte Legende Pirana z brezplačno aplikacijo Nexto, obiščite mestno obzidje in se prepustite čarobnosti tega obmorskega mesteca, ki ga obdaja srednjeveški šarm. Privoščite si sprehod ob morju in raziščite mnogoštevilne pešpoti, odkrivajte naravne in kulturne bisere ter slikovite razglede na vsakem koraku.  

Če vas zamika nekoliko bolj adrenalinsko doživetje, ne zamudite prave escape pustolovščine. Ta združuje elemente sobe pobega in oživlja 3D avatar obogatene resničnosti, na preizkus pa postavi vaše miselne spretnosti, iznajdljivost ter medsebojno sodelovanje.

Za piko na i se prepustite kulinaričnemu razvajanju

Portorož in Piran se lahko pohvalita z bogato gastronomsko ponudbo, ki zadovolji še tako zahtevne okuse. Pripravite se na pravo eksplozijo okusov, ki bodo vaše brbončice razvajali ob vsakem grižljaju. V restavracijah lahko poskusite številne specialitete, od morskih do tradicionalno istrskih ter modernih jedi. 

Romantična večerja v dvoje, družinsko kosilo ali sproščeno druženje s prijatelji – pestra kulinarična ponudba lahko vedno ugodi vašim željam. Vas mika očarljiv ambient ob obali s pogledom na morje ali strnjene uličice v starem mestnem jedru, kjer se lahko prepustite šepetu tisočerih zgodb? Če želite doživeti nekaj čisto drugačnega, nikakor ne zamudite kulinaričnih doživetij, ki vam bodo še dolgo ostala v spominu. 

Ne pozabite na nasmeh in dobro voljo, da se boste imeli v vsakem vremenu čudovito!

Dobra novica je, da imata Portorož in Piran v povprečju več kot 100 sončnih dni na leto, zaradi česar se pogosto zgodi, da morje ohrani prijetno temperaturo še v oktobru in celo novembru. Tako lahko tudi izven sezone izkusite vse čare morja in zaplavate v modrem biseru.