Sporočila za javnost - 2017 - Portorož in Piran

Sporočila za javnost - 2017

18.4.2017

Velikonočni turistični obisk dober aprilskemu vremenu navkljub

V času velikonočnih praznikov so turisti v občini Piran ustvarili 17.750 hotelskih nočitev. Odličen pričetek leta: v prvih treh mesecih za 9 % več, v prvi polovici aprila pa kar 48 % več nočitev v primerjavi z lani.
3.4.2017

Pred vrati pomlad in Istrski maraton

April v Slovenski Istri bodo obogatili predvsem dogodki na prostem, saj pomladno vreme kar vabi na plan. Poleg številnih kulinaričnih in kulturnih prireditev bo pomladne dni zagotovo zaznamoval 4. Istrski maraton z zanimivim spremljajočim dogajanjem, ki bo navdušilo obiskovalce in domačine.
31.3.2017

Razpis za delovno mesto Vodja prireditev na destinaciji Portorož & Piran

Na osnovi sklepa nadzornega sveta Turističnega združenja Portorož, g. i .z. z dne 15. 3. 2017, nadzorni svet združenja razpisuje delovno mesto: VODJA PRIREDITEV NA DESTINACIJI PORTOROŽ & PIRAN (m/ž). Delovno mesto se razpisuje za obdobje 1 leta z možnostjo podaljšanja za nedoločen čas. Rok za prijavo je do vključno 18. 4. 2017.
Weiz, Avstrija, 27.3.2017

Destinacija Portorož & Piran na predstavitvi v avstrijskem Weizu

Turistično združenje Portorož je minuli vikend skupaj z istrskimi kulinaričnimi ponudniki v avstrijskem Weizu predstavljalo turistično destinacijo Portorož & Piran. Dogodka so se udeležili tudi veleposlanik Republike Slovenije v Avstriji dr. Andrej Rahten, župan občine Weiz Erwin Eggenreich, župan občine Piran Peter Bossman in vodja slovenske turistične organizacije na Dunaju Jan Ciglenečki.
Portorož, 8.3.2017

Piran ponovno zabeležil največ turističnih prenočitev v državi

Piran je tudi v 2016 občina z največ turističnimi prenočitvami v državi. V vseh namestitvenih kapacitetah je bilo ustvarjenih skoraj 1.5 mio nočitev, kar je 6 % več kot leta 2015.
22.2.2017

Ta vikend nas čaka Istrski karneval

Istra je že pripravljena na pustovanje; pustne povorke, rajanje in ples, ki nas čakajo ta vikend. Poleg pustnih mask, pa bodo Izolo v nedeljo preplavili kolesarji, odvila se bo namreč 4. Velika nagrada Izole – mednarodna kolesarska dirka, ki bo v Istro pripeljala kolesarje iz več kot 20 držav.
3.1.2017

V Portorožu in Piranu zaključili leto z 1,18 milijona hotelskih nočitev

Božično-novoletni prazniki prinesli dobre rezultate. Poleg hotelskih gostov je destinacijo preplavilo tudi mnogo dnevnih obiskovalcev, ki so jih pritegnile številne prireditve. Uspešno leto 2016 v piranski občini prineslo 5-odstotno rast hotelskih nočitev.