Sporočila za javnost - Portorož in Piran

Sporočila za javnost

18.9.2017

Na Istrskem kolesarskem maratonu tudi kronometer in pester program za družine

Samo še 10 dni nas loči do istrskega kolesarskega praznika. Maraton bodo spremljali sobotni družinski kolesarski izlet in kronometer, v nedeljo pa mini maraton in tekmovanje za Kralja in kraljico Boršta. Ves čas bo pestro dogajanje tudi na osrednjem prizorišču v centru Portoroža.

Istrski kolesarski maraton bo 23. in 24. septembra v Portorožu. Dvodnevni dogodek je postal že pravi kolesarski praznik, saj spodbuja gibanje in predstavlja prvovrstno kolesarsko druženje za vse starosti in okuse, zato ga spremlja tudi pestro dogajanje.

V soboto bo potekal Kolesarski festival, v sklopu katerega družinski kolesarski izletbolšji sejem rabljenih koles in opreme, brezplačno testiranje električnih koles in poligon varne vožnje za otroke, k stojnicam pa bodo vabili nekateri ponudniki domačih istrskih dobrot in obrti.

Sobotni vrhunec bo predstavljal Kronometer za veliko nagrado Istre - tekmovanje v vožnji na čas. Namenjen je vsem rekreativcem, ne glede na kolo ali stopnjo pripravljenosti, saj želimo predvsem tekmovanje iz TV ekranov približati rekreativnim kolesarjem.

Tudi nedelja bo kipela od kolesarskega dogajanja. Ob 10. uri krene po slovenski Istri karavana udeležencev vseh treh tras maratona, takoj za startom pa pridejo na vrsto najmljaši udeleženci. Brezplačen Mini maraton poteka po osrednjem prizorišču in je primeren za otroke do 6. leta starosti. Slednji bodo prišli na svoj račun tudi na kolesarskem poligonu Zavoda varna pot in Toyota otroškem kotičku.

Na dolgi trasi bo potekalo še tekmovanje za Kralja in kraljico Boršta. Udeležence na poti čakajo okrepčilne postaje Oshee, po prihodu v cilj pa tudi pogostitev s hrano, sladko presenečenje Kavarne Karamela in bogata darilna vrečka.

Podelili bomo številne nagrade partnerjev. Za najštevilčnejšo skupino, najstarejšega udeleženca in nagrade, ki jih bo določil žreb startnih številk. Glavna nagrada za žreb je kakovostno kolo Hervis!

Ugodnejše spletne prijave na dogodek so možne še do 18. septembra, vse podrobnosti o dogodku pa so na voljo na www.istrski-kolesarskimaraton.si.

Dogodek podpirajo Hervis, ARC d.o.o., Hoteli Bernardin, Luka Koper, Agencija M Servis, Adriatic Slovenica, Radio in TV Koper, Avto center Jereb in Toyota ter obalne občine - Občina Piran, Občina Izola, Občina Ankaran in Mestna občina Koper.

Vljudno vabljeni!

Pojdi na seznam