Sporočila za javnost - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Sporočila za javnost

11.9.2017

67 zelencev priseglo Neptunu

Minuli konec tedna je v Piranu potekal že 71. Pomorski krst. Mesto je v gusarskem vzdušju pričakalo Neptuna s spremstvom in 67 zelencev, oblečenih v žakljevino, ki so enoglasno na Tartinijevem trgu prisegli pred bogom morja.

Dogajanje se je z bogatim programom začeto že v petek, ko so Piran prvi zavzeli vrtčevski otroci. Z izobešanjem zastave na piranskem svetilniku, ki je bil za oglede odprt v času prireditve, so utrli pot Neptunu do Tartinijevega trga, kjer mu je župan Peter Bossman slovesno za tri dni predal oblast.

V soboto so v mestu potekale gusarska animacija in igre, delavnica soljenja, filetiranja, vlaganja in degustiranja rib ter plesni nastopi vse do prihoda Neptuna, njegovih gusarjev in 67 novincev Gimnazije, elektro in pomorske šole Piran (GEPŠ), ki so v taktu Pihalnega orkestra Piran korakali do Punte in Tartinijevega trga, kjer so prisegli Neptunu. Na pomolu je sledil obred krsta, ko so dijake pometali v morje. Prireditev se je v soboto zaključila z Gusarskim plesom v Caffe Teatru in nedeljskim spustom zastave ter pozdravom.

Vse dni prireditve so potekali ogledi in vožnje s starimi barkami Društva ljubiteljev starih bark, likovno ustvarjanje in razstava slik Društva likovnih ustvarjalcev Vrtnica, tržnica in razstava o zgodovini Pomorskega krsta v Razstavišču Monfort v Portorožu. V času prireditve so Pomorski muzej, Mediadom Pyrhani, svetilnik v Piranu, Muzej podvodnih dejavnosti, galerije, Krajinska parka Strunjan in Sečoveljske soline ter Akvarij Piran nudili cenejše ali brezplačne oglede.

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba