Sporočila za javnost - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Sporočila za javnost

27.6.2017

Vstopili smo v doživetij polno poletje

Poletje se je začelo, slovenska Istra pa je že zaživela v pravem počitniškem duhu. Julija se obeta kopica dogodkov za prav vse okuse. Štiri občine pripravljajo program za otroke, plesne, folklorne in gledališke predstave, tradicionalne ištrijanske prireditve in veliko odličnih koncertov. Manjkalo pa ne bo niti možnosti za aktivno preživljanje prostih dni. 

Otroški program
Piran bo v julij zakorakal s 6. Festivalom otroške ustvarjalnosti in živahnic Zrno soli. Na Prvomajskem trgu bodo med 1. in 23. julijem najmlajše obiskovalce razveseljevale lutkovne in gledališke predstave, filmske projekcije in koncerti. Pester otroški program z lutkovnimi predstavami za najmlajše se obeta tudi v Kopru in pa Ankaranu, kjer ob četrtkih nadaljujejo s programom za otroke – Izdelaj si svoj diamant, Pot v Tadam, Zverinice iz Rezije

Kino pod zvezdami v Piranu in Izoli
S prvim julijskim ponedeljkom se bodo v izolskem Letnem kinu Arrigoni začeli poletni filmski večeri. Letos se bosta odvili 2 projekciji na teden, ob ponedeljkih in četrtkih zvečer. 5. julija pa se v piranskem Pastoralno kulturnem centru Georgio s filmom Mama začne Kino pod zvezdami

Plesne, folklorne in gledališke predstave
Med 12. in 16. julijem bo na Tartinijevem trgu in drugih prizoriščih potekal MIFF - Mednarodni mediteranski folklorni festival, ki bo s plesi in glasbo letos povezal tri obalne občine. V sklopu slednjega se bo v Izoli odvil tradicionalni Izolafolk, Koper pa bo prireditev Folkest gostil 21. in 22. julija. 
Isti vikend v petek v Park Sonce Lucija vabi Festival Sete Sóis Sete Luas na cirkuško akrobatsko predstavo skupine Les p'tits bras iz Francije, v soboto pa na Tartinijev trg na koncert skupine Santo Antao Setesois Band iz Zelenortskih otokov.  
V Izoli se bo 1. julija odvila predstava Totalno katastrofalna večerja. V Kopru pa bodo ves mesec potekali torkovi gledališki večeri na Martinčevem trgu, v Ankaranu pa nedeljski gledališki večeri na plaži Valdoltra. Nastopili bodo: glasbena komedija Trio (2.7.), improviziran koncert Trio Šardone (9.7.), sledi Naj gre vse v pi… (16.7.). 

Ištrijanske prireditve
2. julija bo v Gračišču potekala Tradicionalna vaška šagra, 8. julija pa se bo v Šmarjah odvila prireditev Bela IštrijanaPandolo na Mediteranu – 1. festival tradicionalnih iger bo v Piranu potekal 8. in 9. julija. 8. julija izolska občina obeležuje občinski praznik: praznovanje bodo popestrili 3 Big Band z gostom Otom PestnerjemPrinceskin spust z zvonika v počastitev sv. Jurija si lahko ogledate 13. julija na Tartinijevem trgu. Vsi zabave željni pa ne pozabite na Fešto Kalamarov in Mediterana, ki bo v Kopru med 14. in 16. julijem in priljubljeno koprsko prireditev Rumena noč, ki se bo odvila med 28. in 30. julijem. Piranski Sejem starin, domače obrti in darov narave pa lahko obiščete 22. julija.

Glasbena doživetja za vse okuse
Na zelenem podeželju Mestne občine Koper se julij začenja z Mednarodnim festivalom big bendov MareziJazz. Ponovno se bo v vrtovih Pokrajinskega muzeja odvil tudi JEFF festival. V Križnem hodniku Minoritskega samostana Piran se bodo 6. julija pričeli 39. Piranski glasbeni večeri, ki bodo poskrbeli za zvočno kuliso Pirana do konca meseca. Na plaži Študent v Ankaranu bodo vsako nedeljo popoldne do večera glasbeno navdihovali različni DJ-ji s tematskimi programi – latino, reggae in dance. 
Na portoroški centralni plaži bo 1. julija koncert skupine S.A.R.S. z gosti, plaža Valdoltra pa bo 6. julija gostila Male filharmonike. V Izoli bodo 7. julija nastopili HELP!: Beatles Tribute. Ta isti petek bo na ankaranski študentski plaži potekal koncert Omnibus Kantfesta s kantavtorji Xenio Jus, Janijem Kovačičem, Bojanom Sedmakom, Dragom Mislej Mefom in Petrom Andrejem. V Amfiteatru Avditorija Portorož bo 8. julija odmeval že 37. Festival Melodije morja in sonca, na plaži Valdoltra pa Čompe. Na isti lokaciji bodo 15. julija nastopili Brata Novak in Žiga Rustja. 21. julija na ankaransko študentsko plažo prihajata Smaal Tokk in Sara, v Izoli pa se bo na Manziolijevem trgu pričel cikel treh koncertov Isola Music Fest. 22. julija bo na portoroški plaži nastopila priljubljena pevka Severina, Valdoltra bo gostila Brest, v Izoli pa se bo v Letnem kinu Arrigoni odvil glasbeni dogodek Tudi mladi smo Izola. 23. julija v Valdoltro prihajajo The Brakes Band
V Kopru se skozi celo poletje obetajo poletni koncerti v Taverni, v Izoli pa v nekoliko intimnejši atmosferi poletni večeri Pri špini. Z glasbo in plesom bodo 23. julija odprli Poletni festival Piran. Veličastna kulisa Tartinijevega trga bo vsak večer sprejela ljubitelje baleta, glasbe in plesa. Festival med drugim ponuja tudi baletno predstavo Dama s kamelijami in koncert Anike Horvat z Big Bendom Nova.

Aktivno preživljanje poletnih dni
Koper vabi v park vodnih športov in aktivnosti ACTIVE KOPER na kopališču v Žusterni, kjer je na enem mestu združena ponudba vodnih aktivnosti in športov, kot so  kajak, windsurf, sup, vožnja s pedalini, vodno kolo, jadranje, potapljanje, plavanje, ribarjenje in številne druge morske radosti. 
Prav tako na portoroški plaži v juliju poteka niz dogodkov Ustvari si poletje s ponudbo športnih aktivnosti, otroškega kluba, kulinarike, koncertov … Na plaži Študent v Ankaranu tudi v juliju nadaljujejo z vodeno vadbo NIA, ob četrtkih in nedeljah zvečer pa z jogo na plaži. Plaža Valdoltra pa ob sobotah in nedeljah ob sončnem vzhodu vabi z vadbo pilatesa.
Ljubitelji rokometa boste na svoj račun prišli med 3. in 8. julijem, ko bo Koper znova gostil 25. evropski rokometni festival Eurofest. 

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba