Sporočila za javnost - Portorož in Piran

Sporočila za javnost

13.7.2016

Snemanje arabskega resničnostnega šova Stars on board

V četrtek, 14. junija, nas bodo obiskali arabski zvezdniki s snemalno ekipo priznane produkcijske hiše RTB Productions iz Libanona. Za priljubljeno arabsko televizijo MBC TV Arabia bodo posneli eno od epizod resničnostnega šova Stars on board oz. v prevodu Zvezde na krovu.

Gre za arabsko različico televizijske postaje MTV s sedežem v Kanadi, ki dosega približno 100 milijonov gledalcev. V priljubljenem šovu lahko spremljamo skupino arabskih filmskih in pevskih zvezd med križarjenjem po Sredozemlju na krovu križarke Norwegian Jade. Ta bo priplula v koprsko pristanišče v četrtek, 14. julija 2016, televizijska ekipa bo nato v enem dnevu posnela različne dogodivščine v naših krajih. Gre za pomembno promocijo v arabskem svetu, saj bodo v oddaji  predstavili našo tradicijo, dediščino ter naravne in kulturne vrednote.

Zvezdniki bodo s snemalnimi ekipami razdeljeni v manjše skupine, ki se bodo razkropile na več turističnih točk. Posneli bodo pet turističnih programov, ki so bili pripravljeni posebej zanje:

Voden ogled Pirana in kulinarično razvajanje ob morju

Prvo skupino zvezdnikov bo v piranski občinski palači sprejel župan g. Peter Bossman. Po dobrodošlici župana in vodenem ogledu romantičnega mesteca jim bodo v Hotelu Piran predstavili vrhunsko lokalno kulinariko.

Razvajanje v Sečoveljskih solinah

Druga snemalna ekipa bo raziskovala Sečoveljske soline. Popeljali jih bodo na ogled parka s pokušino čokolade s solnim cvetom, sledilo pa bo razvajanje v edinstvenem Thalasso Spa Lepa Vida.

Dan s slovenskimi ribiči

Tretja skupina zvezdnikov bo dan preživela na morju. Vkrcali se bodo na eno izmed starih izolskih ribiških ladij, danes preurejeno v ladjo za turistične vožnje. Ribič bo zvezdnikom predstavil ribolov, nato pa bodo še sami poskusili vreči ribiške mreže. Med čakanjem na ulov bodo na ladji pripravili ribiško kosilo.

Peka kruha ob vznožju Brkinov

Četrta skupina bo obiskala domačijo v majhni vasici ob vznožju Brkinov. Gospodar in gospodinja hiše jih bosta sprejela v tradicionalni noši in jim predstavila izdelavo »od zrna do kruha« v stari krušni peči. Zvezdniki se bodo pri peki kruha seveda tudi sami preizkusili.

Jamarski treking v Križni jami

Zadnji del ekipe bo v družbi jamarja raziskoval Križno jamo. V polni opremi bodo odkrivali skrivnosti kraškega podzemlja in se s čolnom zapeljali po podzemnemu jezeru.

Na spodnji povezavi si lahko za primer ogledate eno izmed lanskih epizod:

Za organizacijo in koordinacijo snemanja skrbi turistična agencija Autentica, dogodek pa sofinancirajo: Slovenska turistična organizacija, Turistično združenje Portorož in Eurotas hoteli (Hotel Piran).

Za dodatne informacije, izjave ali intervju:
Matjaž Primc, direktor agencije Autentica
GSM: 041 920 793